• Alcaldia | Rambla Onze de Setembre, 107 | Telèfon 972 46 00 05 | Fax 972 46 43 71 | A/e: alcaldia@cassa.cat

    Alcaldia | Rambla Onze de Setembre, 107 | Telèfon 972 46 00 05 | Fax 972 46 43 71 | A/e: alcaldia@cassa.cat

alcaldia

Discurs de l'11 de setembre de 2016

Plaça Josep Irla

 

Benvolgudes companyes i companys,

Ens trobem un altre cop davant del monument a l’Alcalde Dalmàs recordant la seva trajectòria personal i política, analitzant el paper que en la vida política del nostre país ha tingut, segueix tenint i tindrà,  ERC i, especialment, el paper que ERC està tenint els darrers anys en el nostre poble, Cassà de la Selva.

Faig meves, un cop més,  les paraules del pròleg del llibre sobre l’alcalde Dalmàs: “En Dalmàs tenia clar que un Alcalde no està al servei d’un partit polític, ni d’una ideologia concreta, o d’uns interessos econòmics determinats sinó que la raó de ser és el poble en el seu conjunt”. Abans que dretes o esquerres: persones. Aquesta segueix essent una de les màximes  que transpua la política de tots els companys d’ERC. Una idea que ha calat fons en l’actual grup d’esquerra: els que tenim el privilegi d’estar governant aquest poble, els que segueixen treballant des de la llista d’ERC, els afiliats d’ERC, els simpatitzants d’ERC i tots aquells que ens han acompanyat i ens acompanyen cada dia en la nostra tasca de govern, tenim clar que “les persones per davant de tot”.

Seguim fermament l’aposta que vàrem fer per una nova forma de fer política basada en la participació, la transparència, el rigor i la comunicació de tot el que fem en aquest poble. Com va demostrar l’Alcalde Dalmàs, com han demostrat tots els governs d’ERC d’arreu i també els del nostre poble, Cassà de la Selva, al llarg dels anys, les persones segueixen essent el centre de la nostra acció política. Us vàrem prometre il·lusió pel projecte, dedicació, compromís... així es i així serà fins al darrer dia del nostre mandat.

Permeteu-me que ara us llegeixi la crida dels alcaldes i alcaldesses que formem part de l’Associació de Municipis per la Independència a la participación de la diada d’avui.

[Carta alcaldes AMI]

Per acabar volia fer esment del premi Josep Dalmàs d’aquest any. Celebrar els 135 anys de l’Escola de la Salle Cassà no pot ser més que un orgull per a un poble com Cassà de la Selva. L’entramat educatiu actual del nostre poble es esplèndid. S’ha anat teixint al llarg de les darreres dècades gràcies a l’esforç, la constància i la il·lusió de dotzenes i dotzenes de cassanenques i cassanencs que han cregut fermament en l’ensenyament com a un pilar fonamental del creixement personal dels nostres joves.

El projecte actual de la Salle Cassà ha estat una realitat canviant en la que hi han intervingut molts i molts actors. Tots ells han tingut un paper fonamental: el Patronat, els diversos equips de mestres, protagonistes indubtables d’aquesta realitat que estem vivint en l’actualitat, els diversos Ajuntaments que han apostat fermament per aquesta escola travessant circumstàncies històriques i polítiques molt diverses i complexes, els milers de pares i mares que han confiat en l’escola i hi han dedicat els seus esforços, el personal no docent que ha dedicat bona part del seu temps al creixement de l’escola i finalment els milers d’alumnes que han passat en aquests 135 anys per les seves aules: actors i receptors alhora de tot aquest imponent esforç educatiu.

Per un poble com el nostre, la petjada dels 135 anys d’història d’aquesta escola ha deixat, deixa i seguirà deixant una empremta molt forta, inesborrable i perdurable en el temps. 

Des de l’Ajuntament i en nom del poble de Cassà de la Selva: gràcies a tots els que heu fet possible aquest projecte. Seguiu treballant amb la mateixa il·lusió que ho han fet tots aquells que us han precedit. Tindreu sempre el nostre recolzament.

Visca Cassà, Visca Catalunya