• Alcaldia | Rambla Onze de Setembre, 107 | Telèfon 972 46 00 05 | Fax 972 46 43 71 | A/e: alcaldia@cassa.cat

    Alcaldia | Rambla Onze de Setembre, 107 | Telèfon 972 46 00 05 | Fax 972 46 43 71 | A/e: alcaldia@cassa.cat

alcaldia

Discurs del 23 d'abril de 2016

Sala Centre Recreatiu

 

Sra Maria Mercè Roca, consellera de cultura del CC, Benvolguts vilatans,

Avui us presentem, amb goig, una nova edició de “Poemes del Món”, un acte que el Servei Comarcal de Català del Gironès i l’Ajuntament de Cassà de la Selva organitzen per commemorar la Diada de Sant Jordi amb col·laboració d’associacions i entitats del poble. Aquesta va ser una gran iniciativa engegada al nostre poble fa uns anys que va deixar de tenir continuitat els darrers 3-4 anys. L’actual equip de govern donant prioritat a la cultura, torna a dinamitzar aquesta festa de la poesia que uneix a gent ben diversa i ens aproxima al món que ens envolta a través de la paraula i la música, valors universals capaços d’unir amb llaços molt estrets a tots els pobles

Cassà és un poble que traspua cultura. Sense anar més lluny ahir celebràvem els 50 anys dels premis literaris de Cassà, uns dels premis literaris més antics de Girona. Fa 15 dies “Marxants de Paraules” feiem la clàssica lectura de poemes per Sant Jordi a la Sala Galà. Abans d’ahir llegíem poesia al geriàtric i a la biblioteca i avui llegim poesia al teatre. Fora llarg el relat de les diverses i variades manifestacions culturals del nostre poble al llarg de l’any i l’enumeració de tantes i tants cassanencs que hi ha a darrera d’elles. Volia destacar únicament per la seva novetat i parlant de cultura, la recent presentació a la premsa del festival Càntut que portarem a Cassà al novembre.

Cassà és un poble de músics. Aquesta és una realitat que la gent de Cassà i d’arreu pot constatar dia a dia als carrers, les places, als espais culturals, per la festa major, per Sant Jordi, etc, etc. Avui es posa novament de manifest aquí i en aquest acte. Els músics de Cassà fent costat a la gent que llegeix poesia avui o a la gent que treballa en qualsevol àmbit relacionat amb la cultura al llarg de l’any.

Cassà és un poble acollidor i solidari. Fa molts any que ho ve demostrant, com molts altres pobles arreu de Catalunya i del món. Aquesta d’avui és una iniciativa que posa en evidència aquest caràcter acollidor i solidari de la seva gent. Pla d’acollida, grups de gent solidària amb els refugiats, voluntariat divers treballant per entitats solidàries d’arreu són alguns dels exemples que ho demostren dia rere dia.

Vull donar especialment les gràcies a totes les persones i entitats que ho heu fet possible amb les vostres contribucions a la poesia i la música i especialment als tècnics: Rosa, M.Àngels, Maite i al regidor Josep per l’esforç, la dedicació i la il·lusió que heu posat en la organització d’aquest acte

A gaudir d’aquest moment!