• Alcaldia | Rambla Onze de Setembre, 107 | Telèfon 972 46 00 05 | Fax 972 46 43 71 | A/e: alcaldia@cassa.cat

    Alcaldia | Rambla Onze de Setembre, 107 | Telèfon 972 46 00 05 | Fax 972 46 43 71 | A/e: alcaldia@cassa.cat

alcaldia

Discurs del 10 de setembre de 2017

Pati de Can Trinxeria

 

Benvolgudes cassanenques i cassanencs,

Un cop més, i esperem que sigui el darrer, hem sortit avui al carrer per dir ben clar i ben alt que volem decidir el nostre futur com a poble. El consistori cassanenc en ple ha manifestat repetidament el seu suport incondicional al nostre govern encapçalats pel president Puigdemont i el vicepresident Junqueras, al nostre parlament representat per la nostra presidenta, Carme Forcadell i a la nostra gent. Ara més que mai estarem al seu costat i ara més que mai estarem al vostre costat. 

A continuació i expressant la veu de tots els alcaldes de l’ACM en el marc de la diada d’aquest any llegiré el manifest de l’ACM per la diada de Catalunya del 2017.

“Cada 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, tenim l’ocasió de recordar qui som i d’on ve el poble català. Lluny queda aquell fatídic 1714 on tot i caure derrotats militarment per l’exèrcit de Felip V, sempre hem mantingut vius els nostres ideals de llibertat. La nostra convicció ha arribat fins als nostres dies, i no és altra que construir un camí nou i lliure, respectant els drets dels ciutadans i basat en la democràcia.

Catalunya viu un dels moments històrics més importants. En els últims anys la majoria dels veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats han expressat, de manera serena, tranquil·la i pacífica, la voluntat de fer un pas endavant com a societat i país. El món local sempre ha estat al costat de la ciutadania, en qualsevol de les seves demandes i al costat de la democràcia.

Així, els alcaldes i alcaldesses dels pobles, viles i ciutats de Catalunya escoltem i copsem la demanda de la societat catalana. En multitud d’ocasions, hem destacat que som la primera porta d’atenció dels nostres ciutadans. Som els que oferim els serveis bàsics, cuidem els nostres municipis, netegem els nostres carrers i vials, atenem socialment els nostres veïns i procurem, dia rere dia, millorar l’assistència que donem. Per aquest motiu, sempre, com a electes locals, ens hem posat al seu servei.

La societat catalana no ha deixat de mantenir la seva actitud positiva, cívica i compromesa per buscar un millor futur polític i social. L’estat espanyol sempre ha intentat presentar els governs locals com a problemes i no com a solucions. Lamentem la manca de resposta i la repressió de qualsevol intent de Catalunya d’expressar-se democràticament.

Des del municipalisme, com a governs locals de Catalunya, volem i hem de dir ben alt que, els entrebancs no ens faran desistir en la voluntat de millorar els serveis i l’atenció vers els nostres veïns i veïnes. Sempre hem defensat els seus drets i aspiracions. I reclamem, un cop més, el nostre dret a decidir i expressar-nos lliurement.

Per això, fem una crida a totes les entitats cíviques i ciutadans a participar en els actes institucionals i populars organitzats als nostres municipis i arreu del país.

La constància és la nostra virtut, la nostra força!”

Visca Cassà i visca Catalunya