TENS MOLT A DIR: Taller participatiu dintre de l'estudi de Mobilitat rodada

2019 9 06 TallerParticipatiuDia17 09

Procés participatiu obert a tota la ciutadania per debatre sobre mobilitat rodada. El taller s'emmarca dintre de l'Estudi de Mobilitat de Cassà.

L'Ajuntament continua dinamitzant la participació sobre la mobilitat. Després de l'Estudi de Mobilitat amb una diagnosi tècnica, recomanacions i directius propositives tecnicolegals, es continua ara amb un taller participatiu sobre mobilitat rodada el dia 17 de setembre, al qual en seguirà un altre dedicat als aparcaments el dia 8 d'octubre. No cal registrar-se.

 

L'objectiu és resoldre la mobilitat al municipi tot escoltant directament els participants i aplicar les seves conclusions i idees, sumar opinions i definir un Estudi de Mobilitat el més adaptat possible a les voluntats i necessitats de la vila sobre aquesta temàtica tan importat per a les poblacions de les dimensions de Cassà.

L'Estudi de Mobilitat de Cassà va ser encetat l'any passat, i vehicula un procés participatiu amb veïns i veïnes de la població. Prèviament a aquesta fase participativa, hi ha hagut una fase per a l'elaboració de l'Estudi de Mobilitat, que inclou una diagnosi tècnica i on s'han promogut canals per a la recollida de criteris ciutadans de diferents col·lectius: Mou-te en Bici, escoles i comerciants, a més d'un seguit de recomanacions i directrius legals i tècniques.

Aquest procés s'estructura en dues onades de tallers temàtics. La primera onada consta de tres tallers per tal d'oferir informació de diagnosi i posar a debat les propostes tècniques. El primer es va celebrar al febrer sota el tema "Mobilitat Activa (a peu i en bicicleta)". El taller següent és el que tindrà lloc aquest 17 de setembre i es centrarà en la mobilitat rodada. El darrer i tercer taller de debat d'aquesta onada anirà dedicat als aparcaments. Als tallers de la primera onada es presenta informació de diagnosi i es posen a debat les propostes tècniques.

La segona onada de tallers participatius també es compon de tres tallers sectorials. Aquests tallers serviran per a validar amb els assistents una primera proposta de Pla de mobilitat amb els tres àmbits de debat esmentats. Els participants podran traslladar esmenes, reforçar conceptes, resoldre dubtes o expressar disconformitats. Les tres sessions d'aquesta fase es celebraran abans d'acabar aquest any.

La corporació vol tractar d'aquesta forma les qüestions que més afecten les persones que viuen a la vila o hi treballen, en el seu dia a dia. Tant aquest taller i com la resta de l'Estudi de Mobilitat són objecte de difusió amb premsa, ràdio, cartelleria, mitjans digitals i xarxes socials, per aconseguir la màxima implicació ciutadana.