L'Escola Puig d'Arques celebra 10 anys de glosa el proper divendres 19 de maig

L'Escola Puig d'Arques de Cassà celebra el divendres 19 de maig de 2017 els 10 anys de glosa, un treball transversal i competencial sobre aquest art d'improvisar lletres sobre tornades ja definides. Es tracta d'un projecte interdisciplinari que exigeix als alumnes un esforç considerable de rima, mètrica, enginy i ritme musical, en un marc de treball col·laboratiu. El centre educatiu ha organitzat una jornada oberta a la ciutadania per celebrar aquest aniversari (descarregueu-vos el programa AQUÍ). 

- Divendres 19 de maig de 2/4 de 10 a 2/4 d'1 al passeig de Vilaret, final de la 10a Lliga de glosa. Després d'uns quarts de final a l'aula i d'unes semifinals al teatre, arriba la Gran Final al poble. 

- Divendres 19 de maig de 2/4 de 7 a les 8 de la tarda a Can Trinxeria, conferència «La riquesa de la glosa» en la que experts en la matèria exposaran, breument, diferents aspectes de la pràctica de la glosa a l'escola. Posteriorment hi haurà un col·loqui.

- Divendres 19 demaig de 6 a 8 del vespre a Can Trinxeria, taller de glosa per als exalumnes a càrrec de Mateu Matas (Xuri) i Mireia Mena. Les places són limitades i cal inscriure's prèviament a l'escola Puig d'Arques.

- Divendres 19 de maig de 10 a 12 de la nit al passeig de Vilaret, mostra de glosa. Els guanyadors d'aquests 10 anys, juntament amb glosadors professionals, ens faran passar una bona vetllada amb la glosa com a protagonista. A partir de les 12 de la nit es podrà continuar la celebració gaudint d'un tast de vins ofert per l'Entitat Gastronòmica (5 €). 

- Divendres 19 de maig, tot el dia, exposició «10 anys glosant», un recorregut que convida a repassar aquests 10 anys de glosa a l'escola Puig d'Arques a través de fotografies, vídeos, material didàctic, gloses i auques.

L'acte és organitzat amb la col·laboració de l'AMPA Escola Puig d'Arques, l'Entitat gastronòmica de Cassà, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Cassà de la Selva.

Trobareu més informació sobre els 10 anys glosant aquí.