25 infants de Cassà participen als casals d’estiu gràcies a les beques socials atorgades pel consistori

L’Ajuntament de Cassà de la Selva ha atorgat aquest any per primera vegada 25 beques socials a infants i joves en risc d’exclusió social amb la finalitat d’integrar-los als casals d’estiu organitzats al poble. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al conveni establert amb les entitats organitzadores dels casals d’estiu.

Les famílies beneficiàries han estat seleccionades a partir d’un estudi econòmic fet pels educadors socials. L’import atorgat a cada família ha variat en funció de les seves possibilitats econòmiques.

Concretament 14 infants amb la beca social han anat al casal ‘Viu l’estiu’ i un altre a l’ ‘Estiu sobre rodes’ gestionats pel Foment Deportiu Cassanenc. Els altres 10 han participat al taller creatiu dels ‘Matins d’Art’ gestionat per Cocu.

Segons ha explicat la regidora de Serveis Socials Eva Sàez, “la voluntat és potenciar aquestes ajudes perquè, enlloc de crear més dependència, fomenten la integració i l’autonomia de les famílies amb dificultats.”

 

VALORACIÓ POSITIVA DEL PRIMER CURS DEL PROGRAMA 'CRÉIXER JUNTS' DESPRÉS DE SER REFORMULAT

Aquestes beques socials de casals d’estiu formen part del programa ‘Créixer Junts’ reformulat des del curs 2015/2016 per donar una atenció més integral i preventiva als infants, joves i famílies amb dificultats.

El programa ‘Créixer junts’ del curs 2015/2016 ha permès que 8 infants amb obesitat s’hagin beneficiat de les accions de conscienciació i beques esportives a través del projecte ‘Nens en moviment’; 12 famílies han participat al projecte ‘Horts comunitaris’; 10 infants dels centres escolars del poble han sigut usuaris del ‘Projecte SAP’, un espai de trobada i convivència d’alumnes de primària que promociona l’èxit escolar i millora l’autoestima dels infants; 10 joves han participat al ‘Projecte Dinàmics’, un espai d’atenció als adolescents de secundària que fomenta el treball personal, promociona l’èxit escolar i millora la convivència ciutadana intercultural.

A través del ‘Créixer junts’ aquest curs també s’han mantingut les ajudes del menjador escolar, s’han reforçat els punts d’aliments gestionats per Càritas (especialment en el període de vacances escolars), s’ha ofert formació alimentària i de temes relacionats amb la llar a les famílies usuàries i s’ha promocionat la campanya dels berenars saludables als centres escolars.

Tots els usuaris que es beneficien d’aquests projectes són seleccionats per Serveis Socials.

La regidora Eva Sàez ha explicat que tots els projectes integrats en el programa global ‘Créixer Junts’ es mantindran de cares a l’any vinent.