Noves inversions a la residència geriàtrica Sant Josep de Cassà de la Selva, gràcies a l’herència llegada per un dels usuaris del centre

Residencia Sant Josep webLa donació que va fer la senyora Torres quan va morir l’any 2015 ha permès fer millores a les instal·lacions de la residència Geriàtrica Sant Josep de Cassà de la Selva. L’herència va ser de 851.000 euros, i fins a dia d’avui s’han disposat d’un total de 422.954,78€ d’aquests recursos i queden per utilitzar-se 428.374,84€.

El mes de novembre es van adjudicar les obres per la renovació de l’actual ascensor i la construcció d’un nou ascensor al centre, per valor de 176.000€, que es preveu que es puguin executar al llarg dels propers mesos.

Així mateix el ple del mes de novembre va aprovar l’adquisició d’una nova rentadora i una assecador que substituiran les màquines de la sala de bugaderia actuals, que incrementaran l’eficiència energètica de l’equipament, les condicions de treball i el manteniment de la qualitat de la roba utilitzada pels usuaris.

 

Totes les actuacions que s’han tirat endavant s’han fet a partir del pla d’inversió elaborat i consensuat amb la direcció i el consell de la residència.

Aquestes actuacions s’han realitzat i es realitzaran de manera separada i paulatinament per tal de no afectar els usuaris del centre ja que totes elles s’han de realitzar mentre el servei de residència i de centre de dia segueix amb actiu.

. Fins l’any 2018 s’han utilitzat les següents quantitats del llegat de la Sra. Torres:

Actuacions realitzades al llarg de l’any 2015: 56.492,44€

Actuacions realitzades al llarg de l’any 2016: 31.931,46€

Actuacions realitzades al llarg de l’any 2017: 119.336,83€

Actuacions realitzades al llarg de l’any 2018: 215.194,05€

 

. Aquests recursos s’han utilitzat per la realització de les següents millores al centre:

-Actuacions contra les termites.

-Adquisició d’un nou rober del menjador i pels usuaris com llençols i mantes.

-Inversions per la millora del sistema de climatització i aigua calenta.

-Compra de mobiliari pel canvi de tots els llits a llits elèctrics, cortines, tauletes de nit, cadires, equipament d’una nova sala d’estimulació, i reposapeus.

-Compra d’un aparell per l’elaboració d’electrocardiogrames.

-Inversió per la digitalització del servei amb la instal·lació d’un nou del sistema informàtic de gestió d’expedients i sistema gestió de la medicació i cures dels usuaris.

-Renovació de l’equipament informàtic i de telecomunicacions del centre.

-Renovació de l’equipament de la sala de bugaderia.

-Inversió per la compra de mobiliari de la cuina i el menjador.

-Sectorització d’un dels pisos del centre per aquells usuaris més demenciats.

-Ampliació de la sala d’activitats.

-Adequació de diversos espais del centre per millorar-ne el confort dels usuaris i les condicions de treball.

-Adopció de mesures de seguretat i protecció contra incendis.

-I la renovació de l’actual ascensor del centre i instal·lació d’un ascensor nou que es realitzarà al llarg dels darrers mesos.

En total fins a dia d’avui, s’han realitzat actuacions per un total de 422.954,78€, i resten recursos per realitzar noves actuacions per valor de 428.374,84€.

Entre les actuacions que es realitzaran els propers anys consten:

L’ampliació de la sala d’activtats cap a la terrassa interior, per un valor estimat de 58.500€, l’adequació del semisoterrani ampliant i renovant la sala de rehabilitació per un valor estimat de 195.000€, reforma de la sala de bugaderia actual 7.500€, noves mesures de protecció contra incendis i proteccions passives per valor 45.177,80€, i reformes en instal·lacions de climatització i adequacions d’espais diversos per valor de 43.000€.

Un total d’actuacions previstes pels propers anys per valor de 349.177,80€, als quals encara queda marge per l’adopció de noves inversions o millores.