La Fira de Santa Tecla se celebra amb una participació molt satisfactòria

2018 9 stateclaLa Fira de Santa Tecla, coneguda com la festa petita de Cassà, va finalitzar el diumenge amb una participació molt satisfactòria en tots els actes. El regidor de Cultura, Entitats i Festes, Josep Ferrer, destaca especialment la bona rebuda de tots els espectacles familiars «que s’han omplert de públic i han donat molta vida a diversos punts del poble». Una de les activitats més multitudinàries va ser el Mercat del Petit Botiguer amb més de 110 infants inscrits que van vendre els seus objectes al passeig de Vilaret.

La Fira de Santa Tecla també va acollir el darrer acte de commemoració del centenari de la mort del poeta Xavier Carbó i Maymí. La Sala Centre Recreatiu es va omplir el dissabte al matí per recordar el llegat del cassanenc amb els parlaments a càrrec de la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, Maria Àngela Vilallonga, i de l’historiador Joaquim Nadal. Els artistes Lluís Roura i Ció Abellí i el cantant Ramon Manent també van reflexionar sobre la vida del poeta. L’acte va finalitzar amb la descoberta d’una placa que recorda el número 13 del carrer on va néixer fa 125 anys el poeta cassanenc.

L’exposició de la Fira de Santa Tecla va ser un altre dels elements d’èxit. La proposta de l’escultor Dani Galindo que dona vida al pneumàtic va ser visitada per més de 500 persones i romandrà oberta al públic fins al 3 d’octubre a Can Trinxeria (plaça de la Coma, 16).

Una altra dada que evidencia el bon ritme de visitants a la festa petita de Cassà és el nombre de donants del bus d’extracció de sang ubicat com cada any al passeig de Vilaret el diumenge al matí. Enguany hi va haver 55 donacions, 16 de les quals procedents de nous donants, i 7 oferiments, és a dir, persones que volien donar però no ho van poder fer perquè no complien els requisits. Els voluntaris del Banc de Sang de Cassà asseguren que «aquestes xifres estan gairebé al límit de les donacions que es poden recollir a un autobús d’extracció de sang». Enguany l’hereu i la pubilla de Cassà, juntament amb l’Alcalde, van participar a la donació per donar visibilitat a aquesta activitat entre les persones més joves.

El regidor Josep Ferrer també remarca l’encert de reubicar el sopar de la botifarra de Cassà, organitzat pel Gremi de Carnissers i Xarcuters, del passeig de Vilaret a la plaça de la Coma. Els tiquets es van esgotar i més de 500 persones van poder gaudir-ne. D’aquesta manera, la plaça del poble va bullir d’activitat fins el dissabte a la nit i els comerciants dels estands van valorar-ho molt positivament.

L’Ajuntament de Cassà agraeix la participació de totes les persones i/o entitats que han fet possible la Fira de Santa Tecla.