La consellera de Salut, Alba Vergés, visita Cassà i explica el pla de millora d’equipament de l’atenció primària al CAP del municipi, on s’invertiran 100.000 euros

foto martí conselleraLa consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet avui una visita institucional a Cassà de la Selva (Girona). L’ha començat a l’Ajuntament de la localitat i l’ha acabat al Centre d’Atenció Primària (CAP) de la vila, on, com a la gran majoria dels qui ha arreu de Catalunya, s’invertiran recursos del nou pla de millora de l’equipament de l’atenció primària.

Al CAP de Cassà de la Selva es preveu invertir uns 100.000 euros en els propers tres anys amb equipaments com desfibril·ladors, electrocardiògrafs, o lliteres d’exploració. També s’incorporarà un ecògraf portàtil nou que ajudarà a millorar la capacitat de resolució de la primària. Per últim, es faran obres menors, com canviar la caldera del centre.

En el global de la regió sanitària de Girona, aquest pla implicarà millores en 55 CAP, que són la immensa majoria del territori. Pel que fa a la primera fase, la que es refereix a equipaments sanitaris i adquisició de mobiliari, hi haurà una inversió de 750.000 euros.

La consellera Vergés ha subratllat l’esperit d’equitat territorial d’aquest pla per a un àmbit -el de l’atenció primària-, “que ha de ser un dels eixos del sistema públic de salut i on s’estan fent molts projectes per enfortir-lo”, de manera que pugui ser més resolutiu encara. Segons la titular de Salut, “volem posar al dia els nostres CAP i millorar uns equipaments cabdals per als nostres professionals i la nostra ciutadania”.

Per la seva banda, l’alcalde Martí Vallès ha explicat que “aquesta és un molt bona notícia per Cassà i pels cassanencs i cassanenques, ja que els nous aparells faran que no s’hagin de desplaçar a altres centres sanitaris”.

Aquest pla dedicarà, en tres anys, fins a 30 milions d’euros per a millorar els centres d’atenció primària del país, uns 380 dels 400 que hi ha arreu de Catalunya. Es farà comprant nous aparells sanitaris i adequant espais per a que usuaris i professionals guanyin en confort. Es desenvoluparà en tres fases: la primera -entre el juny del 2019 i el maig del 2020- se centrarà principalment en la compra d’equipament sanitari i adquisició de mobiliari; la segona i la tercera, se centrarà més en les reformes i el canvi d’instal·lacions d’àmbit tecnològic i acabarà el juny del 2022.