• Cassà de la Selva

    Cassà de la Selva

acollidaAquest dimarts ha començat a can Trinxeria de Cassà de la Selva un curs del Programa de Reincorporació al Treball. Organitzat per IDÀRIA SCCL Empresa d’inserció i amb la col·laboració del consistori, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Consorci de les Gavarres i el Consorci de Normalització Lingüística, el programa va destinat a persones nouvingudes, que es troben en situació d’irregularitat sobrevinguda, persones reagrupades, sol·licitants d’asil i persones en condicions d’especial vulnerabilitat.

L’objectiu del Programa de Reincorporació al Treball (PTR) és el de reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones no ocupades i excloses dels sistemes d’educació o formació, mitjançant la combinació d’actuacions formatives teòriques i pràctiques.

El PRT consta de 3 mòduls: el de català i coneixement de l’entorn, el de formació forestal i jardineria i el de manteniment del territori.S'hi han incrit un total de 16 persones.

La formació de català i coneixement de l’entorn va a càrrec del Consorci de Normalització Lingüística i la formació forestal i les pràctiques les fa IDÀRIA, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cassà de la Selva i el Consorci de les Gavarres.

 

S’inicia el Programa de Reincorporació al Treball a Cassà de la Selva

 Cartell zona videovigiladaL’Ajuntament de Cassà de la Selva endureix les sancions als abandonaments de residus a la via pública i ha iniciat 10 procediments sancionadors per aquestes accions incíviques. Tot i que s’han fet diferents campanyes de sensibilització, prevenció i de civisme per evitar-ho, el volum d’objectes que apareixen fora dels contenidors de brossa i al mig de la via pública (sofàs, matalassos, cartrons...) és molt elevat i per aquest motiu s’ha optat per aquesta opció per fer-hi front. Al llarg de l’any ja s’han iniciat 10 procediments sancionadors, i ara, s’enfortiran encara més les mesures.

ajuntament de cassàLa instal·lació de càmeres de videovigilància a les principals vies d’entrada al municipi, amb lectors de matrícula aportarà dades d’interès policial per incrementar la seguretat ciutadana. Les càmeres tenen com a objectiu la prevenció d’activitat delictives. Aquestes no controlaran la velocitat dels vehicles ni comprovaran que tinguin l’assegurança o la ITV al dia.

Aquestes també ajudaran a prevenir actes incívics a la via pública, com l’abocament de residus fora dels contenidors de brossa, en zones on s’han detectat abocaments il·legals reiterats.

Les càmeres, que encara no estan en funcionament, disposen de la corresponent autorització de la Comissió de Videovigilància de la Generalitat de Catalunya i estaran operatives al llarg de les properes setmanes.

L'Ajuntament de Cassà de la Selva, dins el marc conceptual de les polítiques d'igualtat de gènere que garanteixen l'equitat d'oportunitats entre homes i dones del municipi, s'ha marcat l'objectiu de planificar i implementar programes i accions al territori que impulsin la promoció de la igualtat entre homes i dones.