Acords Ple 31 de novembre 2019

04 12 2019 Resum pleResum del Ple ordinari corresponent al mes de novembre, en el que es tracten diferents acords i propostes. Podeu consulta l'ordre del dia aquí.

1. Aprovar l'acta del Ple extraordinari de 21/10/2019
S'aprova per unanimitat (JuntsXCassà + PSC + ERC)

2. Aprovar l'acta del Ple municipal de 31/10/2019
S'aprova per unanimitat (JuntsXCassà + PSC + ERC)

3. Retre compte dels decrets d'alcaldia núm. 2019/2097 al 2019/230
Es ret compte.

4. Ratificar el decret judicial 424/2019 acordat en acta de conciliació aprovant el pagament de 4.000 € a la Sra. Riera com a indemnització. Es resolen les reclamacions laborals d'una antiga educadora mitjançant un procediment de conciliació judicial.
S'aprova per 9 vots a favor (JuntsXCassà + PSC) i 8 abstencions (ERC)

5. Aprovar la comptabilitat de la Sra. Isabel Zapata. Es demana l'autorització de comptabilitat de l'activitat laboral a l'Ajuntament amb una segona activitat pública com és preceptiu.
S'aprova per 9 vots a favor (JuntsXCassà + PSC) i 8 abstencions (ERC)

6. Aprovació de l'addenda del Conveni per a la Pal·liació de la Pobresa Energètica del Consell Comarcal del Gironès per a les anualitats 2020 i 2021. Es tracta de prorrogar aquest projecte que ha incrementat el nombre de casos atesos.
S'aprova per unanimitat (JuntsXCassà + PSC + ERC)

7. Aprovar el Conveni de Delegació al Consell Comarcal de Gironès per a la Prestació del Servei d'Explotació de la deixalleria de Cassà de la Selva. Renovació de la delegació del servei de deixalleria municipal per a la gestió dels residus no recollits a contenidors, com són els residus tòxics, perillosos, elèctrics i electrònics, entre d'altes.
S'aprova per unanimitat (JuntsXCassà + PSC + ERC)

8. Aprovar la regularització dels preus del contracte de recollida i transport de residus i neteja viària del contractista SELSA per l'any 2019. Es regulen els preus d'acord amb el contracte que suposa l'increment de preu de la contractació de recollida i transport de residus i neteja viària d'acord amb l'aplicació del coeficient de revisió de l'1,0192, corresponent al 85% de la variació entre setembre de 2017 i setembre de 2018 de l'IPC estatal.
S'aprova per unanimitat (JuntsXCassà + PSC + ERC)

9. Donar compte de l'informe PMP 2T 2019. Els informes preceptius del Període Mig de Pagament, que mitjançant un pla de tresoreria, garanteix el compliment del termini màxim que fixa la normativa sobre morositat.
Es ret compte.

10. Donar compte de l'informe de morositat 2T 2019. Complementari al PMP del 2n trimestre, es detalla la morositat durant el període.
Es ret compte.

11. Donar compte de l'informe PMP 3T 2019
Es ret compte.

12. Donar compte de l'informe de morositat 3T 2019
Es ret compte.

13. Moció per la commemoració 25 de novembre del dia internacional contra la violència envers les dones. Amb motiu del Dia internacional contra la violència envers les dones els grups municipals representats al consistori de Cassà de la Selva, Junts per Cassà, ERC i PSC, s'adhereixen al manifest d'aquesta commemoració, acordat per la Generalitat, les quatre Diputacions de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació Catalana de Municipis i alhora ens reafirmem a lluitar per denunciar i radicar de la societat aquesta violència incomprensible.
S'aprova per unanimitat (JuntsXCassà + PSC + ERC)

14. Proposta d'acord del Grup Municipal d'ERC en defensa de la llibertat d'expressió i la iniciativa política al Parlament de Catalunya.Segons aquesta moció: "La censura que el Govern espanyol -mitjançant el Tribunal Constitucional- pretén imposar al Parlament de Catalunya constitueix una vulneració inacceptable de l'autonomia parlamentària i del dret a la representació política dels diputats i les diputades, els quals tenen dret a exercir la llibertat d'expressió i la iniciativa política sense coaccions de cap mena."
S'aprova per 16 vots a favor (JuntsXCassà + ERC) i 1 vot en contra (PSC)

15. Informes d'Alcaldia i regidors.
Entre altres assumptes, l'alcalde Robert Mundet explica l'elecció del Jutge/sa de Pau, les properes obres amb subvenció del PUOSC, la nova secretària municipal i l'inici de les obres ampliació depuradora.
El regidor Joan Casabó tracta entre altres assumptes el festival Càntut, el programa d'activitats de Nadal i les activitats Fum, fum, fum.
La regidora Sílvia Martí reporta: el Consell d'Infants municipal, l'Acte Dia internacional Ciutats Educadores i el Pla local d'educació.
El regidor Christian Cortés explica: la finalització obra d'endegament de la riera entre c-65 i c/ Pla de l'Estany, l'aparcament de can Molinas i les obres d'enllumenat ctra. Provincial.
La regidora Núria Salvans dóna compte de la renovació dels convenis Centre diürn i Horts urbans i el projecte d'acompanyament a la gent gran amb el Consorci.
La regidora Lourdes Martín parla de la felicitació a Georgina Uñó Ortiz, subcampiona estatal de gimnàstica rítmica, les llums i gespa del camp de futbol i presenta la campanya de La Martaó entre altres temes (vegeu foto).
El regidor Joan Ignasi Gispert tracta els pressupostos de l'any 2020.
La regidora Carla Matilla tracta sobre la cavalcada de Reis
El regidor Marià Montsuñer tracta sobre la licitació de carburants pels vehicles municipals

16. Precs i preguntes.
El regidor de l'oposició Martí Vallès tracta entre altres els assumptes següents: Ampliació depuradora, Consell Infantil municipal, amb relació al Pla local d'educació, pregunta si ha valgut la pena que una empresa hagi donat un cop de mà. Respon la regidora Sílvia Martí. Amb relació al Pla local d'educació, pregunta si s'han invertit bé els diners o ha estat una malversació de fons. Respon la regidora Sílvia Martí. Es queixa que han presentat instàncies a l'Ajuntament i no se'ls hi ha respost o resolt. Respon el regidor Marià Montsunyer. Demana al regidor Marià Montsunyer què rectifiqui les informacions que qualifica d'errònies pel mateix mitjà (ràdio). Respon el regidor Marià Montsunyer i l'alcalde Robert Mundet.
Pregunta sobre diferents qüestions que són respostes pels regidors corresponents i diferents suggeriments.
La regidora Sílvia Soliguer denúncia el què segons ella pateix el M. H. president de la Generalitat de Catalunya acusat de desobediència per la Junta Electoral. També esmenta altres qüestions polítiques de caràcter supramunicipal.
El regidor Pau Presas es queixa que no se'ls hi ha avançat cap informació dels Pressupostos 2020.
La regidora Meritxell Rabionet tracta els següents temes: llums del camp de futbol, projecte de la piscina descoberta, la caldera de biomassa i de comunicació.
El regidor Pau Presas intervé per demanar aclarir el tema de la factura de la caldera de biomassa. Respon l'alcalde Robert Mundet.
El regidor Joan Cañigueral intervé sobre l'obra d'aparcament de can Molinas, la campanya un Cassà per a tothom, l'arbre ecològic de Nadal i l'ordenança amb relació als orins dels gossos.
La regidora Carla Matilla informa sobre la Campanya de civisme amb relació als excrements de les mascotes. L'alcalde Robert Mundet informa de l'article de l'ordenança on s'estableix les sancions per miccions i excrements a la via pública.
La regidora Helga Nuell exposa que totes les àrees de Promoció Econòmica que han nascut a Catalunya i a Espanya han nascut amb precari. Es queixa que segons ella, la policia no va atendre com calia a una persona d'aquesta sala que va patir una violència verbal i demana que la policia municipal tingui un protocol de tractament de violència de gènere.
Respon el regidor Joan Casabó amb relació a l'àrea de Promoció Econòmica. Respon el regidor Marià Montsunyer amb relació a la queixa que es va presentar a la policia. S'entra en debat.
Intervé un senyor del públic per exposar la seva opinió de la il·luminació del camp de futbol i la certificació feta. Respon l'alcalde.
L'alcalde aixeca la sessió.