Igualtat de gènere

L’Ajuntament de Cassà de la Selva parteix de la premissa que defensar la igualtat entre les persones és el que ens fa avançar com a societat i millorar la nostra qualitat de vida, per tant, hem de treballar per acabar amb qualsevol tipus de discriminació, ja sigui pel gènere, pel color de la pell, per les creences, per les diferències socials i per la llibertat d’estimar i crear una família amb qui es vulgui.

Es per aquest motiu que l’Ajuntament de Cassà de la Selva es va adherir al any 2018 al III Pla d’Igualtat de Gènere del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. A partir d’aquí, es va redactar un Pla contextualitzat al nostre municipi per tal d’atendre les nostres especificitats.

Pla Local de Polítiques de Dones

 

Dies internacionals

Els principals dies de celebració de les dones són el 8 de març i el 25 de novembre.

25 NOVEMBRE: DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El consistori implica als ciutadans i el teixit associatiu del municipi en la commemoració d’aquesta jornada.

És per això que es convoquen diferents tallers de sensibilització, s’amplien els esforços d’informar a la població mitjançant material divulgatiu i a través dels mitjans de comunicació. També es fan xerrades sobre les tipologies de la violència de gènere i les eines existents per combatre-la.

8 MARÇ: DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

És una data que celebren els grups femenins a tot el món. La idea d’un dia internacional de la dona va sorgir a final del segle XIX al món industrialitzat.

A Cassà de la Selva aquest dia se celebra amb diferents xerrades i ampliant els esforços de divulgació d’informació sobre la importància de la dona en la societat actual. És per això que serveix com una jornada per recordar els esforços que es fan des del consistori per reduir les diferències d’igualtat d’oportunitats encara vigents. Es posa un èmfasi especial a aspectes com la conciliació laboral i es remarca la importància del paper de la dona en l’àmbit professional. 

Programes de serveis socials adreçats a dones

SERVEI D'INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LA DONA (SIAD)

Servei d’informació i assessorament a les dones ofert pel Consorci de Benestar Social Gironès – Salt. Ofereix els següents serveis:

- Assessorament legal sobre separacions, custòdia de fills i filles, maltractaments, estrangeria, baixes laborals, entre d’altres.

- Informació general sobre recursos, serveis, ajuts i activitats que s’organitzen des del mateix SIAD i des de les diferents entitats, institucions i associacions.

- Espais de trobada per potenciar la participació de la dona, organització de tallers, xerrades, jornades o grups de suport.

- Activitats de sensibilització social.

-  Assessorament i suport psicològic respecte tot el que està relacionat amb el malestar emocional de les dones.

S’adreça a totes les dones que necessiten suport i orientació legal, que volen formar-se o que busquen recursos. També s’adreça a la ciutadania i a les entitats i professionals que treballen en temes de gènere i creació d’igualtat d’oportunitats. 

Obteniu més informació aquí

end faq