L'Escola Puig d'Arques de Cassà celebra el divendres 19 de maig de 2017 els 10 anys de glosa, un treball transversal i competencial sobre aquest art d'improvisar lletres sobre tornades ja definides. Es tracta d'un projecte interdisciplinari que exigeix als alumnes un esforç considerable de rima, mètrica, enginy i ritme musical, en un marc de treball col·laboratiu. El centre educatiu ha organitzat una jornada oberta a la ciutadania per celebrar aquest aniversari (descarregueu-vos el programa AQUÍ). 

- Divendres 19 de maig de 2/4 de 10 a 2/4 d'1 al passeig de Vilaret, final de la 10a Lliga de glosa. Després d'uns quarts de final a l'aula i d'unes semifinals al teatre, arriba la Gran Final al poble. 

- Divendres 19 de maig de 2/4 de 7 a les 8 de la tarda a Can Trinxeria, conferència «La riquesa de la glosa» en la que experts en la matèria exposaran, breument, diferents aspectes de la pràctica de la glosa a l'escola. Posteriorment hi haurà un col·loqui.

- Divendres 19 demaig de 6 a 8 del vespre a Can Trinxeria, taller de glosa per als exalumnes a càrrec de Mateu Matas (Xuri) i Mireia Mena. Les places són limitades i cal inscriure's prèviament a l'escola Puig d'Arques.

- Divendres 19 de maig de 10 a 12 de la nit al passeig de Vilaret, mostra de glosa. Els guanyadors d'aquests 10 anys, juntament amb glosadors professionals, ens faran passar una bona vetllada amb la glosa com a protagonista. A partir de les 12 de la nit es podrà continuar la celebració gaudint d'un tast de vins ofert per l'Entitat Gastronòmica (5 €). 

- Divendres 19 de maig, tot el dia, exposició «10 anys glosant», un recorregut que convida a repassar aquests 10 anys de glosa a l'escola Puig d'Arques a través de fotografies, vídeos, material didàctic, gloses i auques.

L'acte és organitzat amb la col·laboració de l'AMPA Escola Puig d'Arques, l'Entitat gastronòmica de Cassà, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Cassà de la Selva.

Trobareu més informació sobre els 10 anys glosant aquí.