Iniciem la darrera fase de la campanya cívica “Un Cassà de tothom” amb la col·laboració dels més de 900 alumnes de primària

2017-10 uncassadetothoMARTImL’alcalde de Cassà, Martí Vallès, està visitant aquestes setmanes tots els alumnes de primària dels centres educatius del municipi per demanar-los ajuda i aconseguir entre tots un poble més agradable i amb comportaments més cívics. L’acció, que forma part de la campanya de civisme “Un Cassà de tothom”, arriba a més de 900 llars del municipi a través d’un joc de cartes que entrega l’alcalde a cada alumne amb les il·lustracions que fomenten comportaments cívics i una major implicació dels ciutadans en la vida pública.

 

TROBADES PER INTERCANVIAR INQUIETUDS I RECOLLIR PROPOSTES

Les trobades entre l’alcalde i els alumnes, que es fan a les aules o a la sala de plens de l’Ajuntament, comencen amb una sèrie de preguntes dels estudiants. Els joves plantegen al batlle les seves inquietuds i les seves propostes per millorar el municipi. Aquestes són algunes de les qüestions més repetides: millora dels parcs infantils, reduir els excrements de gossos a la via pública, plantar més arbres, crear més carrils bici, millorar els equipaments esportius...

Tot i que els temes de la via pública acostumen a ocupar bona part de la sessió, els alumnes també pregunten sobre qüestions relacionades amb la vida de l’alcalde que desperten interès com ara el seu horari, el que més li agrada de la seva feina, les principals tasques que ha de dur a terme l’alcalde o la seva antiga professió de metge.

 

UNA CAMPANYA AMB LA PARTICIPACIÓ DE MÉS DE 900 ESTUDIANTS

Per tal d’aconseguir la implicació dels estudiants, l’alcalde els entrega un joc de cartes de parelles amb les 46 il·lustracions i missatges de la campanya “Un Cassà de tothom” i els demana la seva participació en la creació de dues cartes fetes per ells que expressin un desig sobre com volen que sigui el municipi i una acció per fer realitat aquest desig. Un exemple: si no vull que els carrers siguin una cursa d’obstacles amb els excrements de gossos, surto al carrer a passejar el gos amb una bossa de plàstic per recollir-los.

Les il·lustracions s’exposaran el mes de desembre a la sala La Coma i finalment s’escollirà un guanyador de cada cicle. Amb aquest concurs s’arribarà al final d’una campanya de sensibilització ciutadana que haurà durat gairebé un any.

 

SOBRE LA CAMPANYA DE CIVISME "UN CASSÀ DE TOTHOM"

La campanya de civisme “Un Cassà de tothom” va començar el mes de març amb l’objectiu de promoure actuacions cíviques entre els ciutadans per aconseguir un poble més agradable i sostenible entre tots. Per això es van il·lustrar expressament per a la campanya uns personatges que són els encarregats de transmetre totes les informacions sobre 23 temes diferents relacionats amb el medi ambient, els residus, la via pública, l’ocupació, els joves, els ajuts econòmics o l’habitatge.

Les imatges de la campanya es difonen a través de les xarxes socials de l’Ajuntament amb l’etiqueta #UnCassàDeTothom i mensualment es distribueix un fullet informatiu a cada llar amb les mateixes il·lustracions. Totes les informacions publicades fins a dia d’avui es poden consultar a www.cassa.cat/uncassadetothom.

La campanya finalitzarà el mes de gener del 2018 amb l’entrega dels premis als alumnes que hagin guanyat el concurs d’elaboració de les il·lustracions sobre el seu “Cassà de tothom”.

La finalitat és que totes aquestes accions, combinades amb les trobades amb l’alcalde, siguin un nou gra de sorra per fomentar accions més cíviques entre les noves generacions.

Aquesta campanya també forma part de la iniciativa “Cassà, poble educador”.

 

2017-10cassadetothomdintre 12017-10cassadetothomdintre 22017-10cassadetothomdintre 3