Resum de les afectacions de la primera fase de remodelació del nucli històric

El dilluns 4 de setembre comencen les obres de la primera fase de remodelació del nucli històric de Cassà. A continuació exposem la informació de servei més destacada d’aquesta actuació.

Quan comencen les obres? El dilluns 4 de setembre de 2017.

Quan es preveu que finalitzin? Es preveu que les obres acabin el mes de desembre. Més endavant detallem el calendari aproximat de les actuacions.

Què significa que sigui la primera fase de les obres? L’Ajuntament de Cassà ha encarregat un projecte de remodelació de tot el nucli històric que es preveu que es vagi executant progressivament i segons les disponibilitats pressupostàries del consistori. De moment, aquest any es comença amb la primera fase (podeu veure el projecte AQUÍ). 

Quins carrers seran els que es remodelaran en aquesta primera fase d’obres? Les actuacions es faran al carrer Nou, el carrer de Joan Gener, el carrer de Roscada (el tram que no es va renovar), el carrer dels Dolors, la travessera de la plaça Petita (el tram que va de la plaça Petita al carrer de Joan Gener), la travessera de les Mesures, el carrer d’Ocata, el carrer de la Mel (el tram a partir de la travessera de la Coma i fins la travessera de les Mesures) i la travessera de la Coma. També s’adequarà la placeta de ca la Marcel·la.

Què es farà a aquests carrers? En tots els casos es faran els carrers a un sol nivell per tal de fer-los accessibles. De la mateixa manera, s’aprofitarà per canviar els serveis com l’aigua i les telecomunicacions, a part de fer actuacions de millora de l'eficiència energètica a l'enllumenat públic. Això comportarà l’obertura dels carrers afectats per fer totes aquestes millores. S’assegurarà l’entrada als domicilis de tots els veïns i l’accés a tots els comerços i negocis de la zona afectada.

Tinc un negoci/comerç a un dels carrers on s’hi faran obres però necessito fer càrregues/descàrregues i accedir-hi d’alguna manera. Com ho faig? Tots els casos de comerços/negocis s’han previst en el moment de planificar la mobilitat durant les obres. En qualsevol cas, per casos particulars podeu dirigir-vos a la Policia Local (972 46 10 69) per aclarir com s’organitzarà la mobilitat per tal que us afecti el mínim possible. El mateix passa amb aquells ciutadans amb mobilitat reduïda que necessitin accedir als seus domicilis amb la màxima facilitat possible.

Com s’organitzaran les obres de la primera fase? S’han dividit els carrers afectats amb diferents sectors en els quals es començaran les obres i s’acabaran, sense començar l’activitat a nous carrers fins que no hagi finalitzat les actuacions del sector anterior. Per tant, les obres aniran avançant als diferents carrers un cop hagin finalitzat les actuacions dels punts anteriors. 

Calendari aproximat de les actuacions:

2017-8 calendariactuacionbarrivell

 

Durant els dies d’obres no es podrà accedir amb cotxe als carrers afectats. Tot i així, ja s’ha previst l’accés de càrrega i descàrrega més proper dels comerços/negocis afectats, així com l’accés més proper per les persones amb mobilitat reduïda. La Policia Local també ha previst els accessos habilitats en casos d’emergències. En qualsevol cas, en tots els casos s’assegurarà l’accés a peu a tots els domicilis i/o comerços/negocis.

Insistim en què aquest és un calendari aproximat que es complirà en cas que les condicions meteorològiques siguin totalment favorables i no hi hagi cap imprevist. En cas que sorgeixi algun imprevist, tot el calendari es retardarà. En qualsevol cas, encara que les obres no haguessin finalitzat la setmana del 4 de desembre, aquestes s’aturarien i es reprendrien el mes de gener per tal que els comerços de la zona puguin fer la seva activitat de vendes de Nadal amb la màxima normalitat possible.

 

A través de quins canals puc estar informat sobre l’evolució de les obres? Tota la informació rellevant sobre el desenvolupament de les obres l’informarem amb comunicacions en paper casa per casa. Igualment, també podeu seguir tota l’actualitat actualitzada de les obres a www.cassa.cat/obresnuclihistoric i a les xarxes socials de l’Ajuntament amb l’etiqueta #BarriVellCassà. L’Ajuntament també ha habilitat un servei de comunicació via SMS on s’informarà de les novetats de les obres als veïns que s’hi donin d’alta. Podeu activar aquest servei a www.cassa.cat/obresnuclihistoric. Us recordem que aquest és un servei de missatgeria unidireccional i que l’Ajuntament no respondrà cap missatge enviat per aquest canal. Per enviar queixes, suggeriments i/o peticions cal seguir-ho fent pels canals habituals a través d’instàncies genèriques o el formulari www.cassa.cat/queixes.

 

En cas de dubtes sobre el desenvolupament de les obres, contacteu amb la Policia Local al telèfon 972 461 069.

 

Disculpeu les molèsties causades per la realització de les obres. 

 

2015-9 diputaciogirona Página 2