Equipaments municipals

Equipaments municipals

Els equipaments culturals són espais arquitectònics destinats a manifestacions culturals. En alguns casos s'ubiquen en edificis que són patrimoni cultural del municipi. La seva finalitat és promoure la cultura i les arts entre els habitants del poble. Si voleu sol·licitar qualsevol d'aquests espais ho podeu fer a través d'una instància a la Seu Electrònica o trucant a l'Ajuntament al 972 460 005. Podeu consultar també les ordenançes fiscals que regulen aquests espais.

Can Trinxeria

Can Trinxeria és un espai que acull una multiplicitat d'actes culturals de diversa índole: concerts a la fresca, exposicions, representacions, entre d'altres. En aquest edifici també hi podreu trobar els serveis de Promoció Econòmica.

Es tracta d'un edifici de l'any 1897, neomedieval, de titularitat municipal i que es localitza a la Plaça de la Coma. L'arquitecte va ser Josep Balet i Duran. Aquest casal va allotjar els descendents de la família Trincheria – Guïtó – Llach, un dels membres de la qual, Marçal de Trincheria, va tenir una gran rellevància en la promoció i la difusió del món del suro. Durant la Guerra Civil, a partir de l'any 1938, s'hi va instal·lar el comandament dels pilots de l'aeròdrom de Cassà. Un d'aquests pilots, Juan Lario Sánchez, va narrar el bombardeig que va patir Cassà de la Selva a les acaballes de la Guerra Civil quan encara estava a Can Trinxeria. L'episodi el va reflectir en el llibre autobiogràfic 'Habla un aviador de la República', publicat el 1973 per l'editorial madrilenya Gregorio del Toro.

Acabada la Guerra la família Trincheria va tornar a residir a la casa fins a finals dels anys vuitanta. L'immoble va passar a ser de titularitat municipal l'any 2000 i seguidament es va rehabilitar la façana, la coberta, el molí i, posteriorment, l'interior, amb la recuperació de les pintures. L'edifici es va inaugurar el 2011.

Plaça de la Coma, 16
Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.