Èxit del concurs confinacurts, amb una gran acollida arreu de Catalunya

L’adaptació del Correcurts recull 105 participants i un total de 79 curts entregats.

El curtmetratge “L’últim sopar” d’Ariadna Pastor (Barberà del Vallès) ha guanyat la primera edició del concurs de curtmetratges Confinacurts, que s’ha celebrat aquest cap de setmana organitzat pel cineclub Vuitimig de Cassà de la Selva. Es tracta d’una història de venjança en el marc del confinament. El segon premi ha sigut per a “The Irèbit” de Pitu González (Figueres), un homenatge a “El resplandor” d’Stanley Kubrick, i el tercer se l’ha endut el curtmetratge còmic “El gran tiberi” de l’equip Dirty Forty’s (Cassà de la Selva).

Aquesta proposta, que el Cineclub Vuitimig ha organitzat en pocs dies gràcies al suport de l’ajuntament de Cassà i de diversos col·laboradors, ha rebut una acollida entusiasta de molts participants que al llarg d’aquesta setmana s’han inscrit en el concurs, superant de llarg les expectatives dels organitzadors. En total hem comptat amb 105 participants d’arreu dels Països Catalans, i s’han entregat dins el termini establert 79 curtmetratges.

La necessitat d’evadir-se, divertir-se i comunicar els sentiments en un moment de gran complexitat sens dubte ha quallat en els participants.

El Confinacurts és una adaptació del concurs Correcurts, que habitualment se celebra en el marc de la Mostra d’animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva (MACCA), i que el passat mes de febrer va arribar a la setzena edició. La mecànica és la mateixa, però traslladada al context i les restriccions del confinament decretat amb motiu de l’estat d’alarma pel coronavirus: els participants han hagut d’idear, rodar i editar en 24 hores un curtmetratge d’un minut de durada com a màxim i que havia d’incloure els elements que es van donar a conèixer en el moment d’engegar el concurs: una nevera i la paraula “tiberi”. Evidentment, els curts s’han hagut de rodar en l’habitatge on visquin els participants i respectant el sentit del confinament. L’exhibició dels treballs presentats i la cerimònia d’entrega s’ha fet aquesta tarda en una emissió en directe al canal de Youtube del Cineclub Vuitimig conduïda per l’actriu Mireia Vallès.

El Confinacurts és una iniciativa del Cineclub Vuitimig que ha comptat amb el suport de l’ajuntament de Cassà de la Selva, Jordi Fusté com a responsable tècnic i de l’estudi gràfic Font3studi. També volem agrair la col·laboració dels membres del jurat, format per Marc Salgas, Pau Garriga, Marian Vilallonga i  de la Mireia Vallès, actriu i professora de teatre, que ha estat la presentadora de la retransmissió. 

 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H