Tret de sortida dels pressupostos participatius 2020 de Cassà de la Selva

Els cassanencs i cassanenques podran decidir un any més el destí de 60.000 euros del pressupost municipal a través dels pressupostos participatius. Aquest és el cinquè any consecutiu d’aquest procés de participació ciutadana.

El tret de sortida dels pressupostos participatius 2020 tindrà lloc el proper dimarts, 3 de març,  a les 8 del vespre a l’Espai Jove l’Escorxador.

El procés combinarà mètodes de participació presencials i en línia, com en les anteriors edicions (a través de la pàgina web –participa.cassa.cat- o omplint una butlleta i dipositant-la a les urnes situades a diferents punts del municipi)

Les condicions de les propostes són que han de ser inversions d’interès públic, donar resposta a una necessitat concreta, ser de competència municipal, ser tècnicament i econòmicament viables, respectar el marc jurídic legal i no contradir els diferents plans municipals aprovats, no ser subvencions o ajuts a entitats i/o col·lectius i no superar els 60.000 €. Per exemple, la creació, reforma o millora d’equipaments de titularitat municipal, la millora d’espais públics o l’adquisició de mobiliari urbà.

Les fases del procés seran les següents:

.Fase 1: Recollida de propostes (del 9 al 29 de març): a través de la pàgina web o a les urnes que hi haurà situades a Can Nadal, al Centre Cultural Sala Galà i a la recepció de la piscina Coberta)

.Fase 2: validació tècnica de les propostes rebudes.

.Fase 3: Taller TOP 10! Jornada participativa per escollir les 10 propostes que passaran a la fase final de votació.

.Fase 4: Votació final

.Fase 5: Execució de les propostes guanyadores

Els pressupostos participatius de Cassà de la Selva, totalment consolidats, es van iniciar el 2016, per fomentar i promocionar la participació ciutadana i implicar els cassanencs i cassanenques en la gestió de la política municipal. L’any 2019 van participar-hi més del 10 per cent de la població, la qual cosa converteix Cassà entre els municipis de Catalunya que promouen pressupostos participatius i que obtenen un dels percentatges de participació més elevats». Un altre aspecte positiu és la implicació de molts joves i entitats que han participat als tallers per prioritzar propostes».

La proposta guanyadora del 2019 va ser la instal·lació de nous elements de joc al pati de l’escola Puig d’Arques i al pati de l’escola Aldric.  (425 vots), els quals van representar un 45.748% dels vots emesos en el procés participatiu. La realització d’aquest projecte va tenir un cost de 22.000 euros.

La segona proposta va ser la quarta més votada i va ser  la millora del Parc de l’Estació  (215 vots) els quals van representar un 23.143%  dels vots emesos en el procés participatiu. El cost va ser de 24.000 euros.

I la tercera proposta va ser la novena més votada,  la millora del mobiliari de les pistes poliesportives existents a l’aire lliure, amb   (124 vots) ,  un 13.348%  dels vots emesos en el procés participatiu. El cost va ser de 15.000 euros.

Aquestes propostes guanyadores, es durant a terme a principis d'aquest any 2020

Us convidem a fer propostes, debatre-les col·lectivament i votar-les!