El torneig MICFootball es posa en marxa avui amb la cerimònia d'inauguració a Figueres

  • 2024 03 27 Inauguració MIC L'Estadi de Vilatenim és l'escenari del tret de sortida de la 22ª edició del torneig de futbol base, que fins diumenge comptarà amb més de 8.000 jugadors
  • FC Barcelona (U14) i Liverpool FC (U16), que han entrat en acció aquest matí, són dos dels 412 equips que competiran en 56 camps de les comarques gironines

 El 22è torneig internacional de futbol base MICFootball (MIC - Mediterranean International Cup) ha començat aquest matí amb la disputa dels primers partits i la cerimònia d'inauguració celebrada a l'Estadi de Vilatenim de Figueres. El campionat s'allargarà fins aquest proper diumenge, 31 de març, i aquesta edició serà la més multitudinària de la història. Hi participen 412 equips procedents de 39 països, que disputaran 1.012 partits en 56 camps de 40 municipis de les comarques de Girona. La jornada d'avui ha comptat amb la tradicional desfilada a la gespa de tots els clubs participants amb les seves respectives banderes i també l'entrega del Premi Dani Montesinos en periodisme esportiu. Les graderies de l'estadi s'han omplert amb la presència de 7.000 persones.

El president de l'Agrupació Esportiva MICFootball, David Bellver, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda a tots els equips participants i ho ha fet en diferents idiomes, abans de basar el seu discurs en agrair el suport institucional, dels patrocinadors, organitzadors i voluntaris, així com també dels futbolistes, tècnics i familiars. "Aquest és un MIC de rècord, amb més de 400 equips que durant cinc dies tindrà més de 1.000 partits. Desitgem a tots molta sort i que gaudeixin de l'esport", ha dit.

Anna Julià, representant Territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya a Girona, ha definit el MICFootball com un "esdeveniment espectacular" i un "referent mundial" i, dirigint-se als jugadors i jugadores participants, ha expressat que "en estadis com aquest viureu una experiència inoblidable acompanyats d'amics, entrenadors, club i familiars. Sereu recordats més per com haureu jugat que no pas pel resultat". "Al torneig es parlarà la llengua de l'esport, capaç de connectar la gent de totes les nacionalitats", ha completat.

Jordi Masquef, alcalde de Figueres i diputat d'esports de la Diputació de Girona, ha dit que "és un gran plaer donar el tret de sortida de la 22ª edició del MIC i encara és un goig més gran fer-ho en un estadi com aquest ple de gom a gom. El torneig ha tornat amb més força que mai després de la pandèmia i ho fa amb xifres rècord. 40 seus, més de 1.000 partits i més de 8.000 futbolistes de tot el món. Volem que aquesta experiència serveixi per educar amb valors perquè necessitem persones per fer del nostre un món millor".

La matinal ha començat amb el partit de la categoria U16 (cadet) entre el conjunt local, la UE Figueres, i el Liverpool FC. L'equip anglès s'ha imposat per la mínima (0-1) gràcies a un gol de Cameron Finn. Acabada la inauguració, s'han enfrontat el FC Barcelona i el CP Sarrià de categoria U14 (infantil) amb el resultat final de 2-0 a favor dels blaugrana (Pol Puigmal ha marcat un doblet). En el descans d'aquest segon partit, l'estudiant de periodisme Marta Giménez Tejederas ha rebut el guardó que l'acredita com a guanyadora de la dotzena edició del Premi Dani Montesinos, un concurs de periodisme esportiu que pretén promocionar joves talents i recordar alhora la figura d'aquest periodista, que va morir l'any 2012 en un accident de trànsit. Com a recompensa, Marta Giménez podrà realitzar les pràctiques al canal de televisió GOL Play. La inauguració ha comptat també amb un grup de batucada i l'actuació dels integrants de l'escola de dansa urbana Dance Me.

Les finals, aquest cap de setmana a Figueres i Palamós

El MICFootball comença avui i s'allargarà fins el proper diumenge. Les 9 finals es dividiran, com és habitual els darrers anys, entre Figueres i Palamós el cap de setmana. La novetat d'aquesta edició és que s'hi sumarà el desenllaç del MICIntegra. Els altres municipis que acullen els més de 1.000 partits que hi ha programats són Bàscara, Begur, Caldes de Malavella, Calonge i Sant Antoni, Cassà de la Selva, Castell - Platja d'Aro, Castelló d'Empúries - Empuriabrava, Fornells de la Selva, Girona, Hostalric, L'Escala, La Bisbal d'Empordà, La Jonquera, Llagostera, Llançà, Lloret de Mar, Monells, Mont-Ras, Palafrugell, Pals, Quart, Roses, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sils, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Vidreres i Vilablareix. Breda, Celrà, Maçanet de la Selva i Vilamalla són les quatre novetats d'enguany.

Hi ha inscrits 412 equips, la xifra més alta de la història de la competició. Provenen de 39 països i s'esperen més de 8.000 participants. A estats europeus com Alemanya, Andorra, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Dinamarca, Finlàndia, França, Itàlia, Regne Unit, Ucraïna, Turquia, Suècia, Espanya, Eslovènia, Portugal, Noruega, Malta, Hongria i Grècia s'hi afegeixen els equips que provenen de Bolívia, Brasil, Canadà, Colòmbia, Costa Rica, Xile, República Dominicana, Estats Units, Emirats Àrabs Units, Aràbia Saudita, Puerto Rico, Perú, Panamà, Mèxic, Corea del Sud, Kazakhstan, Japó, Hong Kong i Guadalupe. Les retransmissions televisives i per streaming també seran presents en aquesta edició i una gran part del torneig es podrà seguir des de qualsevol racó del món. Els futbolistes d’entre 12 i 19 anys estaran dividits en 9 categories: alevins de futbol 11 i futbol 7 (U12 A i U12 B), infantils (U13 i U14), cadets (U15 i U16) i juvenils (U18, U19 i F19). En total es disputaran 1.012 partits.

D'entre els clubs confirmats per a l'edició d'aquest 2024, més d'una desena estan representats actualment a la Primera i la Segona Divisió de l'Estat espanyol. Es tracta del FC Barcelona, Real Madrid, Atlético de Madrid, Girona FC, Real Sociedad, Athletic Club, Sevilla FC, Valencia CF i Villarreal CF, de la màxima categoria, i també el RCD Espanyol i FC Andorra, de la divisió de plata. En l'àmbit internacional també hi participaran clubs de primer nivell d'altres països europeus, com per exemple el Liverpool, el Manchester City, el Manchester United, el Crystal Palace i el Newcastle anglesos; el Paris Saint-Germain, l'Olympique de Marseille i l'Olympique Lyonnais francesos; conjunts portuguesos com el FC Porto i l'Sporting de Braga; l'AC Milan i la Juventus italians i el Shakhtar Donetsk, que torna al MIC després de la seva absència el 2023 degut al conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia. La selecció de Mèxic també hi és present, en aquest cas en categoria infantil.

 

A Cassà de la Selva es jugaran els partits de la categoria de juvenils U18, podeu trobar el calendari de partits aquí.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H