Celebrem el centenari de la ràdio a Catalunya estrenant nou podcast de Cassà Jove

2024 02 12 Podcast La Lleixa Cassà JoveAvui celebrem el dia de la Ràdio i el centenari de les emissions de la ràdio a Catalunya.

L'Associació Nacional de Radiodifusió es crea a Barcelona l'any 1924 i impulsa la primera estació radiofònica regular de l'Estat espanyol: Ràdio Barcelona, que s'inaugura oficialment el 14 de novembre del mateix any. L'any 1936, de les 363 estacions registrades a l'Estat espanyol, 133 són catalanes.

A Cassà Ràdio Saturn es va inaugurar oficialment el 6 de febrer de 1982, amb una entrevista a la M. Dolors Godoy, l'alcaldessa del moment, tot i que alguns anys abans ja funcionava als locals de Ràdio Saturn. Des de llavors molts col·laboradors i col·laboradores han passat per la ràdio per parlar de les notícies locals i de la vida cassanenca.

Després de les transformacions que han patit els mitjans de comunicació i l'arribada de les xarxes socials, avui podem dir que Ràdio Cassà també ha arribat a Spotify i a partir d'ara hi trobareu el contingut de les seccions del "Cassà al dia", L'alcalde respon" i  els programes de la "Pista de ball" sobre la música de les orquestres catalanes. Podeu trobar aquests programes amb el cercador de Spotify buscant "Ràdio Cassà" dins la categoria de pòdcasts.

També trobareu els programes als enllaços directes:


Aquesta setmana a més s'incorpora un nou programa en format pòdcast que inaugurem i que s'ha creat a l'àrea de Joventut fet pels joves de Cassà, "La Lleixa".

La Lleixa

Tot fent trasllat, entre caixes i recondicionament de nous espais... què hi posem a les lleixes que s'han d'omplir de nou? L'Àrea de Joventut recentment ha traslladat els seus despatxos a l'Escorxador, i d'aquesta nova etapa n'arrenca La Lleixa, el primer pòdcast pels joves de Cassà fet pels joves de Cassà. Un cop al mes els col·laboradors del programa amuntegaran noves històries, entrevistes, peces de cultura i esports, personatges pintorescos i la participació a peu de carrer. Una lleixa que quedarà farcida de tot el que es mou al nostre poble. Ens hi acompanyes?

Què trobarem al primer capítol?

Inaugurem La Lleixa amb la visita d'en David Canyet, patinador artístic cassanenc amb incomptables premis i reconeixements nacionals i internacionals. Amb ell parlarem de com es viu d'un esport minoritari. A més a més, encetem totes les seccions del programa: un espai esportiu on s'analitzarà l'actualitat del futbol cassanenc; un nou cau de personatges pintorescos, on retrem homenatge a l'Emili Caldas, en Miliu; l'espai de poesia Poetitzant, on parlem de l'autora Elvira Sastre; i la ruta de la nostra gravadora a peu de carrer, que ha passejat pel poble en dos moments importants: la Fira de Santa Tecla i la Cavalcada de Reis.

El programa s'emetrà els divendres a les 17 h per Ràdio Cassà i es remetrà els diumenges a la mateixa hora. A més trobareu el pòdcast a Spotify a partir de dilluns, no us ho perdeu!

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H