Setmana Europea de la Mobilitat

2023 09 19 Setmana mobilitatAquesta setmana se celebra arreu d’Europa la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. El dia 22 de setembre és el “Dia Sense Cotxes”, i es demana als ciutadans que deixin el cotxe a casa i mirin de desenvolupar la seva activitat amb mitjans de transport alternatius i més sostenibles.

Cada any la Setmana té un lema, i aquest any 2023 porta per lema “Combina i mou-te!” que posa l’accent en la intermodalitat, perquè combinants Mitjans de transport col·lectius o sostenibles podem moure’ns d’uan manera més sostenible i saludable.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Voleu sumar-vos a la iniciativa i posar el vostre granet de sorra per un medi ambient més sostenible? Aquí us deixem algunes recomanacions que us poden ser d’utilitat:

  1. Mireu de fer els desplaçaments que us calguin a peu o en bicicleta si és possible, per la salut de tots!
  2. Repenseu la vostra manera de moure-us en els desplaçaments cap a la feina o estudiar, potser podeu realitzar més desplaçaments a peu, agafar el bus, o podeu anar en bicicleta.
  3. Que no us faci mandra trencar hàbits! Informeu-vos de quins mitjans de transport col·lectiu teniu a l’abast i feu la prova.
  4. Si heu de conduir, mireu de fer-ho d’una manera més eficient, sense grans frenades i accelerades, tancant les finestres del vehicle, escollint vehicles que funcionin amb combustibles no fòssils i que puguin ser energies renovables, etc.
  5. Limiteu l’ús de cotxe de combustible fòssils a dins dels nuclis urbans per reduir els fums i contaminació i farem els pobles i ciutats més segurs.
  6. Plantegeu-vos unes vacances actives en bicicleta, o realitzar els trajectes en tren o bus, l’avió és el mitjà de transport més contaminant.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H