Discurs inici legislatura 2023-2027

Bon dia,

Cassanencs i cassanenques que ens acompanyeu,
Regidores i regidors del nou consistori.
Exregidors, exalcaldes que també ens acompanyeu.

En primer lloc el que vull transmetre és un agraïment,
Un agraïment als regidors i regidores que han dipositat la seva confiança en mi avui, però molt especialment a tots els cassanencs i cassanenques que també la van dipositar el dia 28 maig  i que gràcies a tots tinc l'honor de ser el nou alcalde de Cassà.

Gràcies també a totes les persones que heu col·laborat i formeu part del projecte de Fem Cassà, que carregats d’il·lusió i ganes de treballar no hem parat ni un moment. Entre totes i tots ho hem fet possible. A totes i tots  moltes gràcies, de veritat.
Vull fer també un agraïment sincer al grup de Junts per Cassà i en especial també a en Robert Mundet per l’actitud i tota la feina feta que ens ha permès arribar fins aquí on som avui.

La tasca que ens proposem requereix temps, i el temps és limitat.
Temps que podríem estar amb la nostra família i amb les persones que estimem.
Laura, Roger, i la personeta que si tot va bé aviat arribarà que porta la Laura dins la panxa, estic segur que tot aquest temps valdrà la pena, i que quan valorem la feina feta entre tots haurem deixat un poble millor pels nostres fills i filles i totes les persones que vindran darrere nostra.

Vull aprofitar aquest ple que dona el tret de sortida a aquest nou mandat per explicar què venim a fer:

Venim a treballar,
Venim a posar-nos al servei de tots els cassanencs i cassanenques.
El repte que ens hem marcat pot semblar senzill, però és molt ambiciós:

Volem aconseguir que quan obrim la porta de casa ens trobem un poble i uns veïnats, nets, segurs, endreçats i en condicions. Pot semblar una cosa molt bàsica, però la nostra aposta és aconseguir tenir un poble agradable i un poble on ens hi sentim a gust.
Amb un ajuntament que cuida els detalls del dia a dia, que parla i escolta la seva gent.
Això és el que venim a fer. Treballar per cobrir les necessitats dels nostres veïns en totes les etapes de la vida.
Des de la mainada més petita, a les famílies, la gent gran, els joves, volem poder oferir resposta a les seves necessitats.

Volem dir amb orgull i il·lusió que som de Cassà de la Selva,

I afrontar els principals reptes de futur del nostre poble com són la neteja, l’impuls del nostre comerç i indústria local, la necessitat d’habitatge, estar al costat de totes les entitats, les noves necessitats de la població, acompanyar les entitats i clubs esportius, la planificació dels equipaments culturals, estar al costat de les escoles i les AFES, la instal·lació d’energies renovables als edificis municipals, revitalitzar el centre del poble, o seguir millorant la gestió de l’ajuntament per acompanyar i poder atendre correctament a tots els cassanencs i cassanenques.

Per tal que quan algú vulgui tirar endavant un nou projecte, o decideixi on vol desenvolupar el seu projecte de vida, pensi en  Cassà de la Selva.

Treballant en positiu,
Escoltant a tothom, comptant amb les persones que coneguin cada àmbit,
Per prendre les decisions que calguin per afrontar els reptes de futur de Cassà de la Selva.
I això  ho farem, n’estic segur, comptant també amb la participació no només dels regidors de l’equip de govern, sinó també de la resta de regidors d’aquest consistori.
Amb els quals també volem treballar plegats i segur que podem articular moltes iniciatives bones pel nostre poble.

I també ho farem, com no pot ser de cap altra manera amb els treballadors i treballadores municipals, que en definitiva són les persones que duran a terme totes les accions que decidirem en aquest ple, i sense els quals moltes de les iniciatives no serien possibles.

A ells també els vull agrair la gran tasca que fan cada dia, en tots els àmbits i espais que treballa l’Ajuntament de Cassà. Gràcies per la vostra dedicació, el vostre esforç, i el vostre compromís.
En aquest punt també vull agrair la feina feta a tots els equips de govern anteriors, als regidors i regidores que en algun moment n’han format part i han contribuït a millorar el nostre poble, i també a tots els alcaldes i alcaldesses que m’han precedit, que han representat Cassà, que han fet front a moments complexos i que tots ells han aportat el seu esforç i dedicació per tirar endavant el nostre poble.
I en especial avui vull tenir unes paraules per en Martí Vallès, amb el qual vaig tenir la sort de poder treballar plegats durant quatre anys cada dia, del qual en vaig aprendre molt, i amb el que he pogut i estic segur que podré seguir comptant amb el seu suport i consell.
Al llarg d’aquests últims anys, he pogut parlar i conversar amb moltes persones, totes elles amb idees i ganes de fer coses per Cassà. A totes elles, i també a totes les entitats del nostre poble, des de les associacions de pares i mares, les entitats culturals, les entitats esportives, els clubs, els gegants, els amics de la Sardana, càritas, l’oncolliga, el Casal de Jubilats, la Colla, la Claca, el Corcs, la Comissió de Festes i moltes i moltes entitats més.

Gràcies per tota la feina que feu, sense vosaltres el nostre poble de ben segur que no seria com és.

Avui al nostre poble obrim una nova etapa política.

Fins i tot potser atípica en el conjunt del país, en el que les dues principals forces del nostre poble ens hem posat d’acord per treballar plegats, afrontant els principals reptes de futur del nostre poble i millorant  Cassà.
Fent-ho també defensant la llengua catalana, el dret a l’autodeterminació, i reclamant un cop més la fi de tota repressió i persecució política.
Serem un sol equip, que prendrà decisions de forma conjunta i prendrà responsabilitats de forma conjunta amb dos únics objectius: millorar Cassà, i treballar per estar al costat de totes les persones que ho necessitin.
I per descomptat, tindrem la porta oberta a tothom.
Avui que comencem també vull dirigir unes paraules a tots els regidors i regidores de l’Ajuntament:
Regidores, regidors, som els representants que ha escollit el nostre poble de Cassà i se’ns ha encarregat la feina que quan finalitzi el nostre pas per l’ajuntament haguem deixat el nostre poble una mica millor del que l´haguem trobat quan vam entrar, i som els responsables de donar resposta a gran part de les necessitats o situacions amb les que es troben dia a dia els cassanencs i cassanenques.
I això no només és una sort, és Un gran honor, però també és una responsabilitat enorme. La tasca que tenim davant és una feina enormement il·lusionant:

Poder estar al servei de tots els cassanencs i cassanenques.

Cadascú des de la responsabilitat que li pertoqui.
Des de la humilitat i la responsabilitat però, siguem també ambiciosos, treballem molt, perquè per això som aquí,però siguem també valents per mirar al futur, per prendre decisions encara que siguin complicades, que facin avançar i impulsin Cassà de la Selva i el benestar de totes les persones que hi vivim.
I això, sempre ho dic, només es pot fer d’una manera, que és treballant, però encara més important, sobretot escoltant molt i escoltant a tothom.
Perquè per prendre les decisions que calen, s’ha de fer des del consens i treballant en positiu.
Així segur que el nostre poble hi sortirà guanyant.

Vaig acabant,
Regidores i regidors, està a les nostres mans que tot aquest temps valgui la pena. Estic segur que ho aconseguirem. Gràcies de nou per la confiança. Entomem tots aquest repte amb il·lusió i moltes ganes de treballar.
Endavant!

Gràcies per les vostres intervencions, anirem per aixecar la sessió després de la intervenció dels portaveus de tots els grups.
Només dues coses més, aprofitar per anunciar als treballadors i treballadores de l’ajuntament que el dilluns a 2/4 d’1 del migdia farem una trobada a aquesta mateixa sala per poder presentar el nou equip de govern.
Anunciar que el mateix dilluns ja farem la primera reunió de grup a les 7 de la tarda i que tant aviat com els terminis legals ho permetin farem el ple de cartipàs per posar de nou l’ajuntament a ple rendiment.
Agrair de nou totes les persones que ens han acompanyat en aquesta sessió constitutiva del nou ajuntament.
I desitjar a tots els cassanencs i cassanenques una bona Fira del Tap i del Suro.

Moltes gràcies,

Visca Cassà de la Selva! I ara tots a treballar!

Molt bon dia!

Discurs de l'alcalde a la Diada Nacional de Catalunya de 2021

 2021 09 11 diada5Acte Institucional de la Diada Nacional de Catalunya, 2021.

 

Autoritats, veïns, veïnes bon dia a tothom i benvinguts a l’Acte Institucional d’aquesta Diada a can Nadal, l’ajuntament del poble que és casa vostra. Gràcies regidors per les vostres paraules.

Un any més commemorem la Diada Nacional de Catalunya, on tenim l'ocasió de recordar qui som i d'on venim. Aquesta celebració convida a reflexionar, d’entendre l’afirmació de pertinença i també de mirada al passat, al present i al futur.

I és que ara fa més de tres-cents anys Catalunya ho va donar tot per mantenir vius els ideals de llibertat. Des d'aleshores fins avui, els homes i dones d’aquest país ens hem mantingut resilients i hem fet front a aquells que ens volen en silenci. Celebrem la perseverança i la tenacitat per sobre de l’opressió, de l’esperança per damunt de la por. També és moment d’alçar la veu i reivindicar més i millors eines, recursos i autonomia pels nostres pobles i ciutats, perquè només així, des de la necessària i eficaç proximitat, podrem contribuir a l’horitzó de pau, de progrés social i econòmic, i de llibertat.

No podem oblidar que en aquesta Diada Nacional de Catalunya no hi som tots. Falten aquells que ens han deixat al llarg d'aquest any i mig de pandèmia, la qual ha provocat grans conseqüències en l'àmbit social, econòmic i personal. Una pandèmia que hem combatut des de la humanitat col·lectiva, l’esperit de superació, la col·laboració i amb el treball incansable de tots els col·lectius que han contribuït a salvar vides. A tots moltes gràcies!

Els municipis hem centrat tots els nostres esforços en  donar resposta als múltiples reptes que la pandèmia ha generat. Des de la proximitat, amb polítiques imaginatives, amb esforç, amb constància i una característica que sempre ha regit el municipalisme: ser present i estar al costat de la ciutadania a qualsevol hora i en qualsevol moment. Ho hem fet sempre i refermem avui el nostre compromís amb la gent, amb el seu dia a dia, però també en acompanyar-los en els seus anhels i els seus neguits.

Enguany, quan se celebra el 42è aniversari de la restitució dels Ajuntaments democràtics i s'ha fet més evident que mai que el món municipal és clau per a la ciutadania. Ho hem vist amb la tenacitat de les administracions locals davant el context d'extrema dificultat i ple d'adversitats a causa de la Covid-19, amb la tasca que han desenvolupat com a forma d'entendre el servei públic. I és que des del municipalisme seguirem treballant amb convicció, pel progrés social i econòmic i per la llibertat del poble català.

L’autèntica commemoració de l’11 de setembre no és la de la caiguda de Barcelona, ni només és la festa Nacional de Catalunya. L’11 de setembre també commemorem la tenacitat d’un poble que unit (més enllà de les classes socials, el gènere o la ideologia), ha sigut capaç de lluitar, de protegir-se i de resistir. Així és el poble de Catalunya. Per això, un any més, som aquí per reivindicar el dret a decidir dels ciutadans i ciutadanes catalans. El dret a exercir de forma cívica, democràtica i radicalment pacífica la llibertat individual i col·lectiva de les catalanes i catalans, vinguin d’on vinguin i pensin el que pensin.

El passat dimecres 23 de juny, només fa 81 dies, van sortir els 9 presos polítics catalans de la presó, “gràcies” (entre cometes) a l’indult del govern central. Indult que oblida els més de 3000 encausats, els exiliats i la persecució judicial-policial que continua a diari contra l’independentisme. Finalment, després d’una tramitació de més de sis mesos, els presos polítics catalans van poder sortir de la presó. 11.475 dies mancats de llibertat per voler deixar votar. Però aquests indults tenen condicions lleonines. Això vol dir, que si cometen un delicte greu, hauran de tornar-hi. I ja sabem com és el poder judicial per “crear” delictes, forjar una realitat segons els seus designis i condemnar a la dissidència política, en especial als independentistes. Avui és també un dia de lluita per la llibertat de Catalunya sota valors democràtics, pacífics i en defensa dels drets civils. Per tots ells, una vegada més, demanem l'absolució i l'amnistia.

S’ha posat un punt seguit. Les causes judicials sorgides de l'1-O continuen fent camí, malgrat que el Consell d'Europa i altres organismes internacionals estan reclamant obertament que es posi punt final a la repressió. Amb tot, la judicatura espanyola no ho veu amb els mateixos ulls. Tenen una altra vara de mesurar, allunyadíssima dels seus col·legues més europeus.

Hem hagut de combatre la repressió de manera permanent, perquè la repressió ha esdevingut permanent; però hem hagut de dedicar molts esforços perquè aquella gran obra col·lectiva i que dóna sentit a les lluites que protagonitza la societat catalana des de fa anys es mantingués com el que és: una obra de tot el país, no pas de cap partit; una victòria rotunda i intel·ligent d'un poble organitzat i mobilitzat sobre un Estat violent i condicionat per l'herència franquista.

Que la judicialització del conflicte no aturi la lluita cívica, democràtica i pacífica que contribueixi a assolir la Catalunya Estat. No hem d’abandonar i rendir-nos fins a posicions inicials, que mai seran les mateixes que eren, sinó que hem de defensar i mantenir la posició conquerida el dia 1 d’octubre del 2017. L’independentisme va guanyar les eleccions i hem de fer valer aquest resultat i aconseguir la unitat estratègica reclamada pel poble català.

Per acabar. Podríem parlar de les declaracions de Carlos Lesmes i Ada Colau, la situació vergonyosa de la casa reial, desl estirabots lingüístics de Casado i Ayuso i tants d’altres que cada vegada que surten a l’escenari més ganes hi ha d’allunyar-se d’aquest personal.

Alguns, lamentablement que no veuen més lluny del seu nas. Tenim clar que ningú ens regalarà res ni ens posarà les coses fàcils. És la seva manera de fer. Nosaltres hem de perseverar obstinadament per la nostra llibertat. Ho tornarem a fer, "Donec perficiam" (en llatí) vol dir "fins a aconseguir-ho" .

Visca Cassà de la Selva i Visca Catalunya lliure.

Robert Mundet i Anglada

Alcalde de Cassà de la Selva

Cassà de la Selva, 11 de setembre de 2021

Discurs de l'alcalde amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Discurs Onze de setembreBenvolgudes i benvolguts

Arribem a la Diada Nacional d’aquest any havent passat l’últim semestre caracteritzat pel trasbals que ha provocat la pandèmia de la COVID-19 en les nostres vides.

Acte Institucional 11 setembre

Autoritats, veïns, veïnes bon dia a tothom i benvinguts a l’Acte Institucional d’aquesta Diada.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H