Objectius de Desenvolupament Sostenible

Segons l’informe Brundtlandde Nacions Unides (1987) el desenvolupament sostenible és aquell que satisfà les necessitats de les generacions presents sense comprometre les possibilitats de les generacions futures perquè puguin atendre les seves pròpies necessitats. 

L’any2015, l’Organització Mundial de les Nacions Unides  es proposa un nou repte, basat sobretot en el desenvolupament sostenible: L’Agenda2030, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), pel període 2015-2030.

Aquesta agenda conté 17 objectius específics i 169 fites a assolir abans del 2030.

El desenvolupament sostenible és l’eix principal per abordar els reptes mundials sobre la fam, pobresa, salut, ensenyament, igualtat, aigua, energia, treball, progrés, desigualtats, comunitats, producció i consum, clima, vida submarina, ecosistemes, pau, justícia i aliances.

Però els reptes són tan enormes i complexos que sols podrem aconseguir-ho si tothom s’hi suma: governs, empreses, món educatiu, societat civil, ciutadania... Cadascú ha d’assumir la seva part de responsabilitat i mirar quina contribució rellevant hi pot fer.

Podeu consultar els 17 ODS de les Nacions unides a aquest enllaç i la seva adaptació a la realitat de Catalunya aquí:

En aquest document hi presentem exemples d’algunes de les accions que l’Ajuntament de Cassà de la Selva està portant a terme en els diferents ODS.