El ple aprova un pressupost de 14,3M€ per 2022

Pressupostos 2022 1Avui ha tingut lloc el darrer ple de l’any, on s’han aprovat els pressupostos per 2022. En els comptes de l’any vinent de 14.288.700 €,  es contempla una reducció del 0,92% respecte al pressupost del 2021, on es fa una distribució diferent en algunes de les àrees, destacant l’augment de despesa en Serveis Socials i en Medi Ambient per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible emmarcats en l’agenda 2030.

Les inversions seran de 1.164.000€, gairebé la meitat de les quals es destinaran a instal·lacions esportives i a la construcció d’un nou camp de futbol 7 que costarà 500.000€.

L’equip de govern destaca que la distribució dels pressupostos respon al treball sobre l’atenció a les persones, la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, les millores en equipaments i l’estabilitat.

En aquest sentit també destaquen que els impostos es mantindran i no apujaran l’any vinent degut a la situació de crisi post-covid.

Nou Pla Local de Joventut Diversa 2021-2024

En aquest ple també s’ha aprovat el nou Pla Local de Joventut, en la diagnosi del document es recull que un 74 % de les persones joves enquestades s’han sentit discriminades en algun moment de la seva vida, per algun motiu que els fa sentir diferents (ser jove, ser d’una cultura diferent a la majoritària, per qüestions de gènere...) és per això que el pla  treballa una perspectiva interseccional i intercultural per entendre les realitats del jovent del municipi.

Les línies d’actuació del pla són conèixer i donar visibilitat a la realitat de la joventut diversa de Cassà, fomentar el sentiment de pertinença dels joves i generar espais de participació activa.