El ple aprova fer un estudi per establir els criteris del servei de recollida porta a porta a Cassà

2022 09 30 porta a portaAl Ple Ordinari del mes de setembre entre altres punts, es va aprovar l'encàrrec al Consell Comarcal d'un estudi on establir les bases i els detalls del que serà el nou sistema de recollida d'escombraries del municipi.



Aquest és el pas previ per fer el canvi de sistema i on s'han de preveure els diferents aspectes del nou model, com són com la freqüència, les fraccions, els tipus d'usuaris, horaris, mitjans de recollida, elements d'aportació als habitatges i comerços, suport tecnològic, atenció ciutadana... Aquest encàrrec inclou també les diferents campanyes d'informació i comunicació del nou model.

Durant el ple es van enumerar les diferents situacions que s'han de considerar com l'existència dels veïnats i habitatges disseminats que queden fora del nucli i que requereixen un sistema diferent que pot probablement ser la instal·lació d'àrees de contenidors tancats. També es va posar de manifest les necessitats especials de recollida de residus del mercat setmanal, dels voluminosos i també de les restes de poda. En aquest sentit, i a causa de la gran extensió de finques que hi ha al terme municipal, la nova normativa que prohibeix la crema de restes de poda representa un repte per a qualsevol sistema de recollida que s'implementi.

Balanç de l'inici del nou curs

Les regidores de les àrees d'Educació i de Joventut es van mostrar molt satisfetes amb l'inici del nou curs pel que fa a les inscripcions, que han recuperat el nombre de persones inscrites que hi havia abans de la pandèmia, de les activitats i cursos que s'ofereixen a la Sala Galà, a l'Escola de Música i l'Escola d'Art a més de l'Espai Jove l'Escorxador.

Aquest mes d'octubre començarà el nou cicle "Educació en família" es tracta d'una xerrada, un taller i una conferència on es treballaran aspectes diversos relacionats amb l'educació des de la primera infància fins a l'adolescència que tractaran temes com el sexe, l'addició a les pantalles o la llengua.

Nova cita amb la cultura i segon cap de setmana de Santa Tecla

El regidor de cultura, Joan Casabó va convidar a tothom a assistir a les activitats programades aquest cap de setmana per Santa Tecla. La botiga al carrer o el petit botiguer són algunes de les cites molt característiques de Santa Tecla que es van programar per dissabte, 1 d'octubre.

Pel que fa als cicles culturals, aquesta tardor torna el cicle de jazz "Jazzà" que va tenir molt d'èxit la temporada passada a més de les ja consolidades Nits de la Coma i Vermuts i Llimonades de Lletres. En aquest sentit, s'ha editat el nou diari de Cultura que recollirà tots els actes culturals que tindran lloc a Cassà el darrer trimestre de l'any i que es repartirà a totes les cases del municipi.

La Policia i la Brigada Municipal fan un curs de primers auxilis

Aquesta setmana la Policia Local i la Brigada Municipal han realitzat un curset de primers auxilis. En el cas de la Policia ha sigut una activitat formativa com a recordatori i en el cas de la Brigada, era la primera vegada que es feia. Casualment, aquesta mateixa setmana, els agents de la Policia Local van assistir a una emergència al municipi on una persona va patir una parada cardiorespiratòria, gràcies a la ràpida actuació dels agents, aquesta persona va salvar la vida, segons van reconèixer els sanitaris que van atendre aquest cas. El consistori va tenir unes paraules de reconeixement per al cos de policia.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H