Visita del conseller Chakir El Homrani a Can Vilallonga per conèixer el projecte IDÀRIA

Visita del conseller Chakir a Can VilallongaDivendres dia 30 d’abril, visita del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, l'Hble. Sr. Chakir El Homrani, amb motiu de conèixer la labor que fa IDÀRIA, tant l'aspecte mediambiental com social.


Va poder conèixer el projecte de primera mà i saber la gran labor que aquesta associació fa en l'àmbit forestal i el seu compromís amb la part més humana i social del seu dia a dia. UDÀRIA, va aprofitar la visita per traslladar-li les dificultats amb la que es troben com a cooperativa d'inserció i la seva demanda de compromís per part de l'administració local, comarcal i de la Generalitat. Sense aquest compromís per poder afrontar la seva part productiva, no poden garantir la continuïtat de projectes amb perspectiva ambiental i d'inclusió social.
La segona part de la trobada va ser la conversa distesa que el conseller va tenir amb els treballadors de la cooperativa, 7 joves extutelats que IDÀRIA va apostar perquè puguin començar els seus camins cap a l'emancipació real. Persones que IDÀRIA ha pogut regularitzar gràcies a programes com els de treball i formació o l'ACOL. Es van intercanviar inquietuds, idees i sensacions en un espai que poques vegades es pot trobar tant per part dels polítics com per part dels treballadors i les cooperatives.
La visita es va fer a les instal·lacions de Can Vilallonga a Cassà de la Selva. En aquesta visita van assistir-hi els alcaldes de Cassà de la Selva i Llagostera, el gerent del consorci de les Gavarres i el director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona, i també altres regidors i tècnics dels ajuntaments de Cassà de la Selva i Llagostera.

Chakir El Homrani: "L'administració s'ha de comprometre amb les cooperatives d'inserció com IDÀRIA, que es dediquen a la formació i inserció de persones en situació de vulnerabilitat des de l'acció social i mediambiental: dos àmbits prioritaris".