Reobrim les portes de la Cultura

Sembla mentida però ja estem al 10è cap de setmana de confinament cultural. Us deixem com sempre, activitats per no deixar enrere el món de la literatura, poesia, art, música i dansa. Aviat ens podrem retrobar i gaudir de la cultura amb tota la companyia necessària. Les primeres propostes del llistat, son de Cassà!

 Arriba la 37ena edició de COLORS SOBRE L’ASFALT. Aquest any seran mig confinats i es realitzaran del 5 al 7 de juny. Comença a pensar en el teu disseny. Ben aviat podràs consultar les bases i inscriure’t!

CONCURS D’ENGALANAMENT. Estigueu atents perquè la Comissió de Festes com cada any ha preparat el concurs d’engalanament perquè tot i no poder fer una Festa Major de cap a peus puguem adornar el poble d’una manera especial. Ben aviat podreu consultar les bases i anar preparant les vostres idees més creatives.

REOBERTURA BIBLIOTECA DE CASSÀ. Estàs preparat per fer préstecs de llibres a la Biblioteca de Cassà? A partir del 25 de maig torna la biblioteca. Matins,dimecres i dijous de 9 a 13.30h i tardes, dilluns, dimarts i divendres de 16 a 19.30h. Cal reservar prèviament els préstecs a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o 972462820.

CICLE 'LA CULTURA ET CURA'. Pagès Editors ha realitzat un programa d’activitats en streaming per fomentar la lectura i el llibre en català que porta per nom #LaCulturaEtCura. Es tracta d’un seguit d'activitats on hi han participat una cinquantena d’escriptors i escriptores nacionals i internacionals. Accedeix als continguts en directe a través del compte d'Instagram @pageseditors. Aquest divendres 22 de maig a les 18h | Aina Torres (@_ainatorres_)

MECAL.Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, celebra la 22a edició adaptada a les circumstàncies i ha traslladat tota la seva programació online. Fins al 26 de maig es podran visionar online els més de 250 curtmetratges inclosos dins de l'edició del Mecal Pro.

MERCAT DE LES FLORS-DANSA. Gaudeix un cap de setmana més d’espectacles de dansa a través del Menú 8 (21, 22, 23 i 24 de maig) Mal Pelo, María Muñoz-Pep Ramis & Natus Nus.       

CASA BLACKIE. L'editorial Blackie Books ha creat Casa Blackie on gairebé cada dia passaran coses, des de xerrades en pijama amb els seus autors, tallers d'escriptura, clubs de lectura, gimnàstica poètica i també han fet la primera convocatòria de 'Relatos confinados'. Tot el podreu seguir a través de les seves xarxes socials.

#CIRQUECONNECT: 'AXEL' I 'CRYSTAL'. El Cirque du Soleil ofereix un nou recull dels seus espectacles, en aquesta ocasió es tracta dels millors moments d''Axel' i 'Crystal', les seves primeres produccions sobre gel. Accedeix al contingut en directe al canal de YouTube Cirque du Soleil.

ENCUENTROS CONFINADOS Caixaforum us porta a casa les experiències de confinament dels creadors del moment. Descobreix com estan vivint la pandèmia, quines recomanacions ens fan, quins projectes han pogut recuperar i, sobretot, què faran per a celebrar que tot això hagi acabat i podem, de nou, trobar-nos.

ENTREVISTES CONFINADES. El portal web surtdecasa.cat parla amb artistes perquè ens expliquin com estan vivint el confinament i com interpreten el món que vindrà després d'aquesta crisi.

MOT és un festival literari que té lloc cada primavera a les ciutats de Girona i Olot. Cada any escull un àmbit temàtic que serveix de fil conductor de l’edició i ofereix una programació d’actes literaris de la mà d’escriptors i intel∙lectuals de referència. Enguany, no l'hem pogut gaudir, però podeu reviure totes les converses de les edicions anteriors al seu canal de Youtube.

CENTRE CULTURAL LA MERCÈ-GIRONA ens proposa un munt d’activitats en streaming i gravades. Tallers, conferències, exposicions… A continuació us compartim una petita selecció:

-Taller pictòric a través del quadre La llibertat guiant el poble.

-Conferència:"La Pietat" de Michelangelo o l'experiència humana de la mort (injusta) amb Xavier Antich.

-Conferència: Els límits de la representació: "Las meninas de Velázquez" amb Imma Merino

-Taller de poemes visuals

 

Exposició virtual “La mort digna i il·lustrada”. Amb aquest recull d'il·lustracions, es vol contribuir a desmitificar i desembolcallar el concepte de la MORT. Aquest mot, a vegades tan amagat dins la nostra cultura, és tan important com la paraula VIDA. A iniciativa del grup DMD a Figueres, s'ha convidat a artistes joves del món de la il·lustració a fer les seves pròpies creacions personals per representar la mort. Esperem poder disfrutar d’aquesta exposició a Cassà de la Selva tant aviat com puguem.

Exposició Virtual: La Xarxa de Centres Cívics de Girona us presenta l’exposició virtual “Dones i Dones”organitzada al Centre Cívic Sant Narcís en motiu del 8 de març. Podreu gaudir de les obres de: Alba Falgarona, Alba Serrat, Andrea Zayas, Anna Grimal, Bruna Valls, Coaner Codina, La Perra Laika, Paula Clay, La Noia Del Monyo, Montserrat Abril i Nirvana Jiménez.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H