Tarragona i La Canya s’emporten els premis Correlletres de Cassà de la Selva

 Guanyadors i guanyadores dels Premis LiterarisAquest dissabte a la 55ena Festa Literària de Cassà de la Selva  s'ha fet la tradicional entrega dels premis Correlletres, Premis Literaris Escolars i dels Premis de Punts de Llibre. 

 

La gala s'ha realitzat presencialment a la Sala del Centre Recreatiu i també s'ha pogut seguir per streaming a través de cassa.tv/directe.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cassà, Joan Casabó, ha manifestat que << premis com aquests son importants, donat que posen de relleu la riquesa de la llengua catalana i demostren que la pedrera d’escriptors del país presenta un excel·lent estat de salut>>

Pel que fa a la cinquena edició del Correlletres, un concurs literari totalment virtual, els participants havien d'escriure i enviar un relat o poema en 48 hores. Enguany, les creacions literàries havien d'incloure la paraula pistrincs. 

Òscar Port Jordà de La Canya ha estat el guardonat pel seu relat Peatge i s'ha fet una menció a Maria Teresa Guarro Carreras per la redacció anomenada El dia més esperat.

Pel que fa a la categoria de poesia el guanyador ha estat Òscar Palafón Ferré de Tarragona pel seu poema i.

Els guanyadors del premi Manel Tolosà han estat Ricard Moyano Canela, de 5è de primària, amb el relat Variant dragonesca i els mencionats Àlex Vidal Vidal amb el relat La festa dels superherois i Eduard Brucet amb el relat El surer.

A la categoria de 6è de primària, Júlia Rodrigo Salas ha aconseguit el primer premi amb el relat La història d'un capsigrany. Han rebut una  menció l'Ainhoa Pelaez Muñoz amb l'escrit El mag i el ratolí i l'Ariadna Gispert Pallarols amb el text Les gomes saltarines.
Pel que fa al premi Joan Codolà Surís, s'ha fet una  menció a la Júlia Nateras Mundet amb el relat Manera de ser.

El 18è Concurs de Punts de Llibres ha premiat als següents guanyadors/es de les diferents categories escolars:

  • Cicle inicial, Laia Molina Ortiz.
  • Cicle mitjà, Arnau Juanola Ferran.
  • Cicle superior Pau Fajula Ribas.
  • A la categoria d'ESO, Afra Pibernat Reixach.
  • A la categoria de batxillerat, Lishu Huertas Romans
  • A la categoria d'adults, Ana Elisa Juarez Onaindia. 

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cassà, ha volgut agrair a tots els centres escolars i a les persones participants d'aquesta edició, i a la feina feta pel jurat i els col·laboradors d’aquesta 55ena edició dels Premis Literaris.