Digitalització i publicació de documents antics de l’Ajuntament de Cassà de la Selva


2021 05 18 Cartell Festa Major 1933Des de l’Arxiu Municipal juntament amb l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament de Cassà de la Selva, s’han publicat documents que es conserven a l’AMCS i que no es podien veure a través de la xarxa.
Aquesta acció s’emmarca dins el projecte de visibilització dels fons documentals en línia que l’Arxiu Municipal farà en els propers anys. 

Coincidint amb La Festa de Cassà, es publiquen aquests documents, entre els quals hi ha els programes de les festes majors de Cassà, des de l’any 1926, llibres d’actes i expedients, que es poden consultar des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil a la pàgina web cassaarxiu.cat.
Els dies de la Festa Major de Cassà seran uns bons dies per què comenceu a consultar aquests documents en línia. Teniu cent cinquanta fitxers digitals amb més de sis mil pàgines i 1’20 GB al vostre abast.

Programes de la Festa Major
A l’apartat de documents, s'hi poden trobar els programes de la Festa Major publicats en el municipi des de l’any 1926 fins al 1985. En total noranta dues publicacions, moltes més que els números d’anys relacionats, i és que en el passat les activitats de les festes majors eren organitzades per diferents entitats del poble i cadascuna d’elles editava el seu propi opuscle de Festa Major. Aquestes publicacions són una font interessantíssima, no tan sols per veure l’evolució de les activitats festives, sinó per conèixer el mateix batec econòmic del poble per mitjà de la publicitat inserida.

Expedients municipals
En aquest apartat es mostra un reduïdíssim exemple dels expedients que es custodien a l’Ajuntament i que s’han digitalitzat per posar-ho a l’abast del públic. Així podem consultar l’expedient de la construcció de la font Verdaguer del 1901 i de la font del passeig Vilaret l’any 1903. També es pot veure l’expedient de la construcció dels gegants dels anys cinquanta, i el de les ordenances municipals de Cassà de l’any 1892 i de l’any 1923. Per últim també hi ha l’expedient d’una vaga de suro de l’any 1919 declarada pel sindicat el Porvenir, en el qual també hi ha exposats els sous dels treballadors i les treballadores del suro amb les diferències per raó de sexe inherents a l’època.

Llibres d’actes
En aquest apartat s’ha publicat el llibre d’actes més antic que disposa l’Ajuntament, i que data de l’any 1710, en el segle XVIII.
Properament es publicaran altres llibres que estan en format de preservació a l’Arxiu, i que s’estan digitalitzant amb la campanya Digitalitzem del Consell Comarcal del Gironès i l’Arxiu Històric de Girona.

 Altres publicacions en el web de arxiucassa.cat
A l’apartat de publicacions del web municipal, també s'hi poden trobar diferents publicacions editades o coordinades per l’Arxiu Municipal.

Plecs: Trenta-dos números publicats des de l’any 1999. Una publicació periòdica de l’Arxiu Municipal on hi ha treballs de recerca sobre diferents temàtiques cassanenques i la publicació dels treballs premiats del Premi Plecs Joves (els premis atorgats a treballs de recerca de batxiller de l’INS Cassà de la Selva)

Descobrim: Setze números publicats des de l’any 2003. Aquesta publicació editada pel GREC (Grup de Recerca i Estudis Cassanencs) i coordinada per l’Arxiu Municipal té com a objectiu descobrir al gran públic la història desconeguda dels grans temes cassanencs.
Conferències: Cadascun dels diferents cicles de conferències organitzats per l’arxiu han generat una publicació digital que és el resultat de la recerca que varen emprendre els conferenciants sota el lema de les conferències: les guerres, els espais de sociabilitat i la presència dels cassanencs arreu del món.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H