S'inaugura la 5a edició del Festival Art & Gavarres

1Avui es fa el recorregut inaugural per totes les instal·lacions amb parada a Can Vilallonga, on enguany hi ha dues intervencions, de Pablo Paz i Idoia Lizeaga. Hi participen 24 artistes nacionals i internacionals, que han realitzat 19 intervencions d'art natura en set municipis gavarrencs.

Avui al migdia el conjunt d'artistes s'han aturat per descobrir les dues intervencions que hi ha a Can Vilallonga. En Pablo Paz ha presentat el seu treball, del que ha comentat que és com una mena de tatuatge a la natura on ha deixat un camí, un recorregut davant la casa. El mateix artista ha convidat a trepitjar i sentir la petjada de la seva obra, que forma la paraula amor i roma, segons el sentit del recorregut.

La Idoia Lizeaga ha fet una presentació on la sintonia interpretada en directe amb un Qanun, una cítara d'origen turc, ha acompanyat la performance on les nou figures fetes de suro han cobrat vida, abraçant diferents persones que la mateixa artista ha col·locat davant la seva obra. 

Durant tot el dia els artistes completaran el recorregut, comentant les seves creacions. Podeu trobar els horaris a la pàgina del  Festival Art & Gavarres.  

 

Els camins com a elements vertebradors del territori i la societat

Diversos emplaçaments dels municipis de Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Juià, Llagostera, Madremanya i Sant Martí Vell són l'escenari de les intervencions artístiques de 24 artistes locals, nacionals i internacionals, que participen en la cinquena edició del Festival Art & Gavarres. Els artistes procedeixen de França, Bèlgica, el Marroc, el País Basc, València, Galícia i Catalunya.

Enguany el fil inspirador i conductor proposat gira a l'entorn de la importància que han tingut els camins al llarg de la història com a elements vertebradors del territori i de la societat. En aquest sentit, els set municipis participants estaven units pel camí d'Empúries a la banda empordanesa, un brancal secundari de la Via Augusta que anava des de Gerunda fins a Emporion, o l'antic camí ral de Girona a Sant Feliu de Guíxols, entre el Gironès i el Baix Empordà. 

Com a novetat d'aquesta cinquena edició, cal destacar l'intercanvi amb La Providence Centre Catalan d'Art Vivant de la Catalunya del Nord en el marc del microprojecte europeu PAYART, finançat per la Comunitat de Treball del Pirineu, que ha permès la participació de dos artistes nord-catalans. Així mateix, s'ha iniciat una col·laboració amb la Fundació SETBA, que té per missió acostar l'art a col·lectius amb risc d'exclusió social i mostrar la seva realitat a través de la cultura.

 

2681113

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H