La Festa Literària celebra la bona salut dels Premis literaris de Cassà amb Josep Vallverdú com a convidat d'honor

2023 04 22 Premis Literaris CassàLa Festa literària ha arribat avui a la seva 57a edició amb un acte d'entrega de premis que ha premiat als guanyadors i guanyadores del concurs en línia "Correlletres", els "Premis Manel Tolosà" i "Joan Codolà" a escolars i estudiants dels centres educatius de Cassà de la Selva i els premis al "Concurs de Punts de Llibre".

Enguany el nombre de participants al Correlletres ha batut un nou rècord d'inscrits, que ha arribat a les 435 inscripcions superant les edicions anteriors. Aquest fet evidencia l'èxit d'aquesta competició i la dificultat que representa pel jurat el fet de determinar un veredicte després de la gran afluència d'obres presentades. Els premis, doncs, tenen garantida una continuïtat i una llarga existència, gràcies al relleu generacional, que es fa palès amb la participació de les generacions més joves.

En la cerimònia s'ha volgut tenir un record per en Joan Maymí, que va ser un dels impulsors dels Premis Literaris i que ens va deixar aquest mateix mes. Aquest any, a més, hem tingut un convidat d'honor, en Josep Vallverdú, escriptor, pare del mític "Rovelló", que aquest any celebra el seu 100è aniversari i que ha volgut participar d'aquesta cerimònia. En Josep Vallverdú ha celebrat l'existència dels Premis Literaris de Cassà i ha recordat els seus inicis com a escriptor a Sant Feliu de Guíxols, ha destacat que les Gavarres i les terres gironines van captar el seu cor, a més, va fer una de les seves primeres conferències a Cassà.

En Joan Codolà ha conduït la cerimònia, en la que la regidora d'Educació, Sílvia Martí juntament amb l'alcalde, Robert Mundet i el regidor de Governació, Marià Montsunyer, han fet l'entrega de premis als guanyadors i guanyadores del Concurs de Punts de Llibre i dels Premis Literaris.

El guanyador del premi Correlletres de Narrativa, guardonat amb 300 € i la publicació de l'obra premiada al diari digital de cultura "Núvol", ha estat Roger Badiella, amb l'obra "Marfull Cendrós". En Roger ha recollit el premi i ha llegit el text, un relat oníric i amb referències a l'escriptor romà Plini el Vell, que ha destacat per crear una atmosfera apocalíptica i una reflexió filosòfica.

El premi de poesia "Xavier Carbó" l'ha guanyat la Georgina Álvarez, amb la poesia "Instantània", segons el jurat, aquest poema ha volgut fixar el record com ho fa una fotografia, i ha destacat per impactant entre la resta de propostes.

La cerimònia ha comptat amb la presència de membres del jurat d'ambdues categories, a més de Xavier Carbó, el nebot de Xavier Carbó i Maymí que dona nom al premi de poesia del Correlletres i que ha remarcat la celebració que aquests premis suposen per les lletres catalanes.

Pel que fa als premis Manel Tolosà de narració per als escolars de Cassà, enguany la guanyadora de cinquè ha estat la Paula Soria amb l'obra "Jo vull ser", també s'ha fet menció a la Zoe Trujillo per l'obra "La sargantana que va salvar el món".
La guanyadora de sisè ha estat la Jana Freixas amb "El pirata i el riu", s'han atorgat dues mencions addicionals a Irina Serra per "La vida d'escriptor" i a Geogina Llinàs per "La nena i la sargantana".

En la categoria de 3r d'ESO dels premis "Joan Codolà", la guanyadora ha estat Chuyin Lin Zhang pel text "Molts crits" i a 4t d'ESO, la guanyadora ha estat Martina Castro per "Això és un nyap".

Agraïm la participació del jurat del Correlletres, que enguany ha estat format per Jordi Vila, Isabel Pascual i Joan Lluís-Lluís i la del "Premi de Poesia Xavier Carbó" que ha estat format per Lluís Lucero, Eva Saumell i Lluís Freixas.

El jurat dels Premis Manel Tolosà ha estat format per: Núria Mitjavila, Àlex Carrera, Cati Planella, Mònica Rabionet, Àngela Bohigas i Alba Abulí, i el dels premis "Joan Codolà" d'ESO ha estat format per un equip voluntari de docents de l'escola La Salle-Cassà i personal de diverses Àrees de l'Ajuntament.

Els membres del jurat i la regidora d'Educació, Sílvia Martí, han destacat la gran qualitat dels textos rebuts i la creativitat de les propostes.


També s'han entregat els premis del concurs de punts de llibre que organitza la Biblioteca de Cassà, i que han estat:

  • Cicle incial: Berta Fusté Alsina
    • Accèssit: Arlet Cejudo Gironès
  • Cicle mitjà: Jana Brugué Menció
    • Accèssit: Jordi Ribalta Gong
  • Cicle superior: Gina Carbó Páez 
    • 1r accèsit: Maahipreet Kaur
    • 2n accèssit:Abril Ferrufino
  • ESO: Paula Puig Ledesma
    • 1r accèsit: Alba Ireland Llimona
    • 2n accèssit: Sònia Masó Mazuryna
  • Batxillerat: Elena Montsuñer Vidal
  • Adults: Angèlica Aguilera Flores

El Jurat del concurs dels Punts de Llibre, que enguany tractava la celebració dels vint anys de la Sala Galà i la Biblioteca, ha estat format per la regidora, Sílvia Martí, Coral Puntí, Marta Carreté, Cristina Canyet, i en Joan Carles Codolà.

L'acte ha finalitzat amb la presència de tots els guanyadors i guanyadores a l'escenari, formant la fotografia de la gran participació en la Festa Literària veterana entre els premis literaris de les

comarques gironines.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H