Òpera a la Sala Centre Recreatiu, el dia 29 de novembre

El proper dissabte 29 de novembre tindrà lloc a la Sala Centre Recreatiu l'obra operística "L'impresario in angustie" de Domenico Cimarosa a càrrec de Fem Òpera.
Ja estan a la venda les entrades al Centre Cultural Sala Galà a 5 euros. A taquilla, una hora abans de l'espectacle el mateix dia de l'actució el preu de l'entrada serà de 7 euros.

 

L'obra, una entretinguda comèdia per a tots els públics, és un espectacle protagonitzat per joves estudiants de cant, un projecte en què hi ha implicades institucions educatives, associacions culturals, institucions públiques, negocis i empreses privades.
"L'impresario in angustie" (l'empresari angoixat) és un espectacle teatral hilarant, amb un final catastròfic i  inevitable, que ens mostra els draps bruts d' una companyia d'òpera en ple procés de muntatge.
Sinopsi
Ens trobem al primer dia d' assaig, que també acabarà sent el darrer de la producció. Una orquestra de... "músics" toca els primers compassos d'una composició alegre i festiva.
És la cara amable i bonica d'una representació teatral, l'única que els espectadors acostumen a veure, però entre bambolines s'oculta un polvorí d'interessos i despropòsits que fan augurar un fracàs estrepitós de la producció.
Un empresari mig arruïnat haurà de fer tota mena d'equilibris per intentar evitarho. Ha invertit tots els seus estalvis i ha hagut de demanar diners a uns creditors dubtosos i no gaire comprensius que no es pendrien gaire bé que no els tornés els diners. Necessita de totes totes que l' òpera sigui un èxit per sortir-se'n, però no ho tindrà pas fàcil:
el lletrista que ha contractat ha escrit un text molt original però infumable, el compositor ha fet unes melodies precioses però les ha plagiat totalment d'una altra òpera; els músics
reclamen cobrar els sous endarrerits i amenacen amb abandonar la producció si no els paga;... i les dues grans dives i caps de cartell del repartiment, enlloc d'assajar, només fan que barallar-se entre elles i exigir els millors vestits, les millors àries i el seu nom escrit amb lletres més grans a la marquesina del teatre. A tot l'enrenou s'hi suma l' arribada de "la Coribanti",.la gran diva còmica del moment, una estrella rutilant que l'empresari ha contractat en un darrer intent desesperat per salvar la producció, però la seva arribada desencadenarà un autèntic cataclisme de passions i enveges. Seran l'espurna que farà esclatar-ho tot. Literalment.

Fem Òpera a Girona és un projecte pedagògic que sorgeix de la iniciativa particular dels cantants i professors Chantal Botanch i Xavier Mendoza, que consideren que la formació dels cantants d'òpera és indestriable de l'aprenentatge i l'experiència de l'actuació en escena.
Per això han constituït l'Associació Fem Òpera a Girona, que compta amb el suport de l'escriptor Antoni Puigverd i Romaguera com president d'honor.
L'impresario in angustie és el debut de la iniciativa.

Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Conservatori de Música Isaac Albéniz, Bitò Produccions, l'Accademia Lirica Toscana Domenico Cimarosa (Florència), Egos Teatre, Qstura, IES Narcís Xifra, el Celler de Can Roca i el Forn Sant Daniel