El pregó de la Festa Major recorda els vint anys d’història del Centre Cultural Sala Galà

2023 06 02 Pregó FM CassàAra fa un mes que el Centre Cultural Sala Galà va celebrar el 20è aniversari, i el pregó de la Festa Major ha servit per fer un recorregut per l’edifici i la història de la Sala Galà. El que començà com una sala de ball fa més de cent anys, el 1910 va passar a ser discoteca, rebatejada com a Sir Thomas fins que va tancar les portes l’any 1993 i durant deu anys va romandre tancada fins que el 2003 es va reobrir, per acollir la nova biblioteca, l’Escola d’Art Josep Lloveras i l’Escola de Música Pere Mercader a més de ser també la seu dels Gegants i Capgrossos de Cassà.

Podríem dir que la Sala Galà és el cor cultural de Cassà, tant per la seva ubicació com pel bategar de les seves sales, dels passadissos s’escapen les notes dels instruments als assajos dels alumnes de música, i les seves aules obren les finestres a la imaginació que es cou als tallers i les classes de l’Escola d’Art. Si a les portes ja hi trobem la biblioteca que funciona com un engranatge perfecte entre llibres, música i art, els gegants que hi descansen són testimonis de l’activitat d’aquest edifici, que no ha parat de bategar des del seu renaixement com a centre cultural.

Avui el pregó per encetar la Festa Major ha fet un repàs dels racons i de les històries que han acompanyat aquests vint anys amb els seus protagonistes, una representació de persones que han estat vinculades a la Sala Galà i que han actuat com una gran coral de pregoners i pregoneres.

L’alcalde, Robert Mundet, ha recordat també dues altres efemèrides molt lligades a la Festa Major, el 40è aniversari dels Colors sobre l’Asfalt i els deu anys del concurs d’engalanament de carrers, places i balcons. El concurs dels Colors sobre l’Asfalt és un reclam que atrau a més de dos-cents infants inscrits cada any.

Enguany el pregó també ha estat traduït al llenguatge de signes, tal  com s’ha fet els darrers dos anys. Al final de l’acte, tots els assistents han encès una espelma per celebrar l’aniversari i desitjar una llarga vida al cor cultural de Cassà.

Amb el pregó comencen quatre dies d’activitats repartides per tot el municipi, de les barraques a la plaça de la Coma i esquitxant tots els carrers que s’han engalanat per la Festa Major.

Trobareu el programa complet a cassa.cat/festamajor

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H