La Cavalcada de Reis de Cassà, finalment serà estàtica

Cavalcada 2021Les noves mesures sanitàries obliguen a transformar la cavalcada que hi havia prevista.

El dia de la Cavalcada dels Tres Reis d’Orient per Cassà de la Selva ha estat sempre un dels dies més esperats de l’any. Melcior, Gaspar i Baltasar passegen pels carrers del poble repartint la seva màgia i saludant a totes les famílies. Cada any la ruta passava pels punts més cèntrics de Cassà, i tothom s’acostava a veure’ls, aplegats en grans grups de persones, des del carrer de la Via fins a la plaça de la Coma, tenint el centre de la vila d’una munió que animava i acollia a Ses Majestats.

Aquest any, com ja és sabut, la pandèmia ens obliga a rebre els reis d’una manera diferent. Les normes de seguretat – distància, mans, mascareta – ens obliguen a reinventar la nit més màgica de l’any. Forçosament, enguany no ens podem reunir ni als carrers ni a les places, ni tampoc agrupar-nos en grans grups a cantar la cançó dels Tres Reis. Tant és així que fins hi tot hi ha estones on, a causa de l’empitjorament de les dades, perilla la viabilitat de la benvinguda dels tres mags.

És per això que la Comissió de Reis i l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament ha dedicat molts i molts esforços en preservar la màgia reial i en fer que Ses Majestats puguin saludar les famílies de Cassà amb seguretat.

Han estat molts mesos d’una feina molt complexa: llegir i interpretar normatives molt noves i canviants, adaptar-nos al frenètic ritme dels esdeveniments i convertir la feina de Ses Majestats en una feina segura i que arribi a totes les cases del poble.

Les autoritats competents han dictat unes mesures que ens obliguen a SUSPENDRE el recorregut que teníem previst i anunciat. Finalment, la rebuda de Melcior, Gaspar i Baltasar serà ESTÀTICA i tindrà lloc a l’exterior del Pavelló Polivalent, on s’ubicaran les tres carrosses reials i un petit campament.

Per tal de poder accedir al recinte, caldrà demanar cita prèvia per bombolles familiars d’un màxim de 6 membres. Les visites s’organitzaran en franges de 30 minuts en horari de matí o tarda (d’11 h a 13:30 h, i de 16 a 20:30 h). Un cop a dins, es podrà  passar per davant dels Tres Reis i saludar-los des de la distància. Podeu reservar la vostra entrada  AQUÍ. IMPORTANT! Cal que totes les persones tinguin una entrada. És necessari reservar-la tant per a infants a partir de 0 anys com pels adults.

Es demana molta puntualitat a les famílies en l’hora que tinguin concedida. Per facilitar l’accés a l’espai, s’habilitarà un aparcament al carrer de la Selva, des d’on s’accedirà a la recepció reial que tindrà entrada al carrer del Gironès. Les persones amb mobilitat reduïda tindran preferència d’accés.

No es permetrà l’accés a l’activitat sense tenir hora assignada prèviament. Tampoc es permetrà la barreja de diferents grups bombolla.

Aquest any, i per complir amb totes les mesures, no es repartiran ni llançaran caramels.

Paral·lelament, s’emetrà un programa en directe per internet ple de contingut reial i amb connexions en directe amb el campament. Es podrà seguir a www.cassa.cat/cavalcadadirecte. Aquest programa comptarà amb la col·laboració de Electrodomèstics La Via

Des de l’organització es vol informar que s’havia treballat per una cavalcada amb rua per molts carrers del poble, complint amb totes les mesures de seguretat. Tot i això, per donar compliment a les normatives vigents, s’ha hagut d’adaptar la cavalcada intentant mantenir la màgia d’aquest dia tant important per a tothom.

Visca els Tres Reis!!!

 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H