Neix la Xarxa d'Ambaixadors per la justícia climàtica de les Gavarres

 

La fundació internacional Plant-for-the-Planet i el Consorci de les Gavarres han signat un conveni de col·laboració per crear la Xarxa d’Ambaixadors per la Justícia Climàtica de les Gavarres. Es tracta d’un nou projecte territorial que s’uneix al grup de joves que ja formen actualment la Xarxa d’Ambaixadors per la Justícia Climàtica de Plant-for-the-Planet Espanya, els quals lluiten contra el canvi climàtic a partir d’un pla d’accions concretes i de formar nous joves amb mentalitat ecològica i sostenible.

La col·laboració establerta amb el Consorci de les Gavarres acorda celebrar al llarg d’aquest 2017 un mínim de 6 jornades formatives, anomenades acadèmies, per un total de 300 joves procedents dels 20 municipis circumdants del Massís de les Gavarres, els quals se situen entre les comarques del Gironès i del Baix Empordà. Les acadèmies començaran aquesta primavera i tindran lloc a Can Villalonga de Cassà de la Selva, unes instal·lacions cedides pel Consorci de les Gavarres.

La presentació del projecte de col·laboració entre la fundació internacional Plant-for-the-Planet i el Consorci de les Gavarres, entitat pública dedicada a la protecció i revalorització del patrimoni cultural del Massís de les Gavarres, es va fer divendres a les 12.30 h a Cassà de la Selva, a la sala Can Trinxeria. Els encarregats de presentar la iniciativa han estat tres dels actuals joves ambaixadors de Plant-for-the-Planet a les comarques gironines: Iu Alegre, Judit Delemus i Ferran Tubert, el qual va denunciar públicament la contaminació que suposava l’atracament del vaixell Harmony of the Seas a Barcelona.

El president del Consorci de les Gavarres, Fermí Santamaria, va manifestar que "en aquest projecte hi estem implicats tots perquè les Gavarres és un patrimoni del país". En aquest mateix sentit el director de la fundació Plant-for-the-Plantet Espanya, Jordi Juanós, va destacar que “volem fer d'aquest projecte una prova pilot per exportar-lo a altres punts del país i del món". L’alcalde de Cassà de la Selva, Martí Vallès, es va mostrar molt satisfet de poder acollir aquesta proposta i la va qualificar de “idea extraordinària que per descomptat hem de recolzar des del món local”.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H