Modificació unànime del POUM per construir la planta de biomassa al polígon industrial del Trust

Emili Rebugent, un dels opositors, fent un discurs al Ple

El Ple Municipal de Cassà de la Selva va aprovar per unanimitat ahir al vespre la modificació necessària del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tirar endavant la construcció de la planta de biomassa projectada al polígon industrial del Trust. El darrer tràmit depèn de la comissió d’urbanisme que té la potestat de donar llum verda a la construcció de la infraestructura.

DUBTES PER PART DE LA PLATAFORMA D'OPOSICIÓ AL PROJECTE

El portaveu de la plataforma d’oposició al projecte, Emili Rebugent, ha expressat la seva preocupació ja que considera que la modificació del POUM facilita una “activitat de risc en un lloc molt sensible”. Rebugent ha manifestat que el “preparc de les Gavarres s’ha de preservar” i que amb la planta de biomassa es crearà molta contaminació, a banda del “risc d’incendis”. Ha qualificat el projecte de “disbarat” i l’ha comparat amb el de la Planta Castor.

David Vila (ERC) ha comunicat als membres de la plataforma que la seva activitat intensa havia estat valorada i havia forçat als equips municipals a buscar “fins a 7 alternatives”. Tanmateix, els diferents grups han afegit que dels informes no se’n desprenia cap risc alarmant. Marc Mascort (SI) ha instat al l’equip de govern a fer una analítica continuada de les emissions per qüestions de “transparència”.

LES XIFRES

La nova planta de biomassa produirà energia elèctrica i tèrmica i s’emplaçarà al polígon industrial del Trust, al darrere de les fàbriques sureres visibles des de la C-65. La infraestructura serà de 45.000 m2, 20.000 dels quals serviran per emmagatzemar fusta. L’alçada total serà de 23 metres però 10 d’aquests estaran soterrats. L’acalde, Enric Bagué (CIU), ha anunciat que la infraestructura serà similar a les característiques de les naus existents al polígon.

Tots els grups municipals han coincidit amb els beneficis econòmics que la planta de biomassa generarà al poble. Aquest projecte va iniciar-se el juny del 2008 quan l’empresa Enerfust XXI, formada per un grup d’empresaris de les comarques gironines, van fer públic el projecte. Els tràmits burocràtics han retardat el procés.  

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H