Nous adhesius als contenidors de recollida selectiva i de rebuig per clarificar el tipus de residus que va a cada lloc

2018-1 envasosAquesta setmana s'estan posant a tots els contenidors de recollida selectiva i de rebuig del poble uns adhesius que indiquen quin tipus de residu va a cada lloc. Les informacions són molt visuals amb l'objectiu que s'identifiqui ràpidament què es pot tirar a cada contenidor, inclús sense llegir

Per exemple, en el cas dels contenidors grocs on hi van els envasos s'indica que és el lloc adequat per tirar-hi envasos plàstics i metàl·lics, brics i paper d'alumini, embolcalls i bosses de plàstic, tapes de pots de vidre o safates de porexpan. Pel contrari, no s'hi poden tirar envasos plens de productes o menjar, plàstics o materials que no són envàs o envasos de productes tòxics.

En el cas dels contenidors blaus on hi va el paper s'indica que s'hi poden tirar diaris i revistes, llibres i llibretes, cartró plegat i altres envasos com bosses o productes de cartró. No s'hi poden tirar brics i paper plastificat, paper brut o paper d'alumini.

Pel que fa als contenidors verds on hi va el vidre s'indica que s'hi poden tirar ampolles, pots de vidre i envasos de cosmètica o perfums de vidre. Pel contrari, no s'hi poden tirar bombetes i fluorescents, taps de pots o d'ampolla, miralls, vidre pla o armat.

Finalment, als contenidors de rebuig s'indica que no és el lloc per deixar-hi objectes voluminosos ja que aquests residus han d'anar a la deixalleria o s'ha de trucar al servei de recollida de voluminosos al telèfon 972 46 00 05.

Esperem que aquesta informació addicional serveixi per millorar el reciclatge al nostre municipi. 

Recordem que l'any passat es van renovar tots els contenidors de recollida selectiva i es van crear més punts de reciclatge amb l'objectiu de reciclar més i millor.