Presentació de les obres de la nova via verda Onyar-Verneda

2022 01 21 obres via verdaLa nova via verda Onyar - Verneda unirà cinc municipis, amb una ruta d’uns 28,5 quilòmetres que connectarà amb la ruta del Carrilet

Es crea una via intermunicipal que connectarà els municipis amb una ruta per fer a peu i amb bicicleta, i que enllaçarà amb la xarxa clàssica de vies verdes.

Aquest matí s’han presentat les obres de la futura nova via verda que unirà els municipis de Cassà de la Selva, Sant Andreu Salou, Campllong, Fornells de la Selva i Llambilles, que els connectarà amb la ruta del Carrilet Girona - Sant Feliu de Guíxols. La nova via, que tindrà 28,360 quilòmetres, es compon de trams de nova execució, trams amb obra de millora i camins ja existents.

L’objectiu d’aquest projecte és disposar d’una via intermunicipal que connecti els municipis amb una ruta per fer a peu i amb bicicleta, per potenciar els usos diaris i de mobilitat sostenible, i que enllaci amb la xarxa clàssica de vies verdes, amb una llarga tradició d’ús turístic.

 La presentació de la nova via verda ha estat a càrrec de l’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, en representació dels cinc municipis, i del president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Eduard Llorà. També hi han  assistit l’alcaldessa de Fornells de la Selva, Sònia Gràcia, l’alcalde de Llambilles, Josep Maria Vidal, l’alcalde de Campllong, Lluís Freixas, i l’alcalde de Sant Andreu Salou, Francesc Xavier Casanovas.

Mundet ha remarcat l’agraïment de tots per “haver trobat aquestes bones sinèrgies i haver estat capaços de fer realitat un projecte ambiciós, amb el suport del Consorci que ens ha ajudat a trobar el finançament i amb el treball administratiu”. Aquesta nova via “és molt important pel territori perquè representa ampliar les connexions entre els cinc municipis”.

Llorà també ha celebrat el treball “colze a colze entre municipis i administracions diverses per fer realitat una infrastructura bàsica”. En aquest sentit ha destacat que “El que abans podien semblar infrastructures més de luxe, de caire turístic, acaben essent bàsiques donat que milloren molt la qualitat de vida dels ciutadans que tenen l’oportunitat de tenir una via a prop de casa seva”.

18 actuacions i 3 tipus de ruta

El projecte d’obra preveu actuacions diverses, com la millora del traçat de la via verda des de l’entrada de Cassà de la Selva fins a Llambilles, per augmentar la visibilitat i la seguretat. Des de Cassà, s’obre una via que segueix la riera Verneda i la riera Gotarra fins a Sant Andreu i Campllong. Del polígon industrial de les Ferreries s’inicia una via de recent construcció que du fins a Fornells de la Selva i la zona de Palau (Girona). S’interconnecta la via verda del Carrilet amb la via Onyar - Gotarra - Verneda per la zona de la C-25 a Campllong, i s’executen trams dins Cassà de la Selva i Llambilles. S’interconnecten també les dues vies verdes resseguint la riera Bugantó, amb una altra connexió a la ruta Carrilet - Llambilles.

L’actuació es divideix en divuit trams diferents, i s’hi localitzen diversos tipus de vies ciclistes: camí verd compartit amb vianants, pista de bicicletes bidireccional, carril bici protegit en zona interurbana i carrer en zona 30. La 1a fase de l’obra s’enllestirà el mes de març i la resta finalitzarà a l’estiu.

El pressupost total de les actuacions a la zona és d’1.677.387,99 euros més IVA, cofinançat amb 750.000 euros (el 50 % de la despesa elegible) d’un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER); la resta es finança a través de la Diputació de Girona, els cinc ajuntaments i d’un ajut per al desenvolupament de Plans de Foment Territorial del Turisme de la Generalitat de Catalunya.

L’actuació resol la interconnexió entre els municipis afectats per la nova via, però també beneficia altres municipis de l’entorn, com ara Girona, Quart, Riudellots de la Selva, Llagostera i Caldes de Malavella.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H