• Cassà de la Selva

    Cassà de la Selva

Els espais naturals de Cassà de la Selva són un reclam per a aus migradores i desperten un gran interès entre els ornitòlegs. Al prat de dall d'Esclet i les zones adjacents, protegides per l'Ajuntament a través d'acords de custòdia del territori amb els propietaris, hi hem vist estols de cigonyes, grues, cames llargues i becadells, i molts altres ocells que enriqueixen el nostre patrimoni natural.

La migració de primavera, que actualment està finalitzant, és la que fan els ocells des dels llocs d'hivernada (al sud) fins al seu lloc de cria (al nord). Depenent de les espècies ens podem trobar ocells que vinguin del sud de la península i vagin a criar als països escandinaus, com les grues, o aus que provenen de l'Àfrica i arriben a aquestes zones, com els falciots. Aquesta migració és en sí un espectacle natural, que possibilita la observació d'ocells que habitualment no es poden veure al territori Català, o concretament a la plana selvatana. Si a més es dóna la coincidència que durant aquest període plou i fa mal temps, tenim la possibilitat de veure un bon munt d'aus que busquen un recés obligat, i miren de passar uns dies alimentant-se i descansant a la zona abans de prosseguir el viatge.

Els aficionats a la ornitologia de tota la comarca coneixen i aprecien l'espai per aquest fet i aquesta temporada estan arribant a observar-hi ocells molt interessants i rars de veure, desplaçats per les llevantades de les seves rutes de migració habitual, o obligats a aturar-se pel mal temps.

Si voleu gaudir de l'espectacle penseu en seguir les següents recomanacions:
               Porteu prismàtics, els ocells són animals salvatges i no toleren que els humans s'apropin molt a ells, cal fer les observacions a una certa distància.
               Porteu, si en disposeu, una guia d'ocells per poder identificar-los, si no en teniu, podeu descarregar-vos alguna guia al mòbil.
               No crideu ni feu sorolls, ja que espantareu els ocells.
               Gaudiu de la natura amb tranquil·litat i prenent-vos un temps, oblideu-vos de l'estrès diari.