La Fira de Santa Tecla de Cassà es consolida amb èxit

La Fira de Santa Tecla s’ha celebrat aquest cap de setmana a Cassà de la Selva amb un elevat nombre de visitants i amb una participació molt positiva. Segons ha explicat el regidor de Cultura, Entitats i Festes, Josep Ferrer, “el nou model de fira iniciat el darrer any, amb el qual la celebració ha passat a ser de tot el cap de setmana i s’ha posat l’accent al món del suro, s’ha consolidat i ha demostrat funcionar molt satisfactòriament.” A banda de la vintena d’actes organitzats cada dia, hi ha hagut una setantena de paradistes i artesans entre la plaça de la Coma i el passeig Vilaret.

El món del suro i la cultura popular han estat els elements potents del cap de setmana. El divendres al vespre es va presentar la Fira del Tap que tindrà lloc del 16 al 18 de juny de 2017 a Cassà de la Selva i donarà a conèixer el tap a través del paisatge surer, la indústria i la gastronomia. L’acte, en el qual es va interpretar el Romanço del Taper, va comptar amb la presència d’autoritats del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i representants de les institucions i empreses sureres. El diumenge hi va haver la demostració del procés d’elaboració dels taps de suro a la plaça de la Coma amb tapers cassanencs, un acte que feia 10 anys que no es feia i que ha permès recuperar màquines antigues per mostrar a tots els visitants com s’elaboraven els taps fa uns 20 anys. A Can Trinxeria hi ha hagut diverses exposicions al voltant del món del suro que han rebut un elevat nombre de visitants.

La cultura popular ha estat un dels elements destacats de la programació. El regidor Josep Ferrer explica que “aquest component popular no hi pot faltar ja que al poble hi ha moltes entitats culturals i totes volen sortir durant la festa petita de Cassà”. El divendres al vespre les havaneres, les sardanes i la Nit del Cremat van omplir la plaça de la Coma amb el sopar de tapes. El dissabte a la tarda hi va haver l’exhibició d’esbarts dansaires i la reaparició de la coral Esclop a la plaça de la Coma i a la nit centenars de famílies van seguir la novetat de la cercavila nocturna amb el drac Cassiano. El diumenge hi va haver la cercavila amb gegants de diversos municipis i l’actuació de castells.

El Petit Botiguer, una de les activitats tradicionals i més populars de la Fira de Santa Tecla organitzada per la Unió de Botiguers el diumenge al matí, va tornar a ser un èxit i va convertir els carrers del barri vell amb un mercat fet per un centenar d’infants.

Altres novetats introduides enguany, com la Fira del col·leccionisme i la Fira d’intercanvi de plaques de cava, van atreure el dissabte al matí a centenars de persones de diversos punts de Catalunya a banda de cassanencs aficionats en aquest món.

Els actes previstos a l’exterior pel diumenge al vespre es van anul·lar per la pluja, excepte l’actuació de castells que s’ha fet al pavelló polivalent. 

Moltes gràcies a tots els que heu fet possible la Fira de Santa Tecla!

2016-12  logodipu

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H