Serveis i afectacions a Cassà de la Selva a causa del temporal de pluja

En el marc del seguiment dels efectes i evolució del temporal Glòria, aquest matí ha tingut lloc una reunió del Comitè Tècnic dels Plans d’Emergències NEUCAT, VENCAT i INUNCAT on s’ha informat que segons el Servei meteorològic de Catalunya, el temporal passarà a ser, principalment, de pluja. Les precipitacions seran generalitzades i afectaran, sobretot, a la meitat est de Catalunya i tota la façana del litoral i prelitoral. Les àrees més afectades seran les comarques del Sud de Tarragona i les comarques de Girona on es podran superar els 200 l/m2 en 24 hores. D’altra banda, el temporal d’onatge es mantindrà actiu amb onades de 6 i 8 metres d’alçada.

 

Segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua ACA dels cabals dels rius Onyar, Daró, Ter i Tordera. Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu tampoc els cotxes aparcats en zones inundables o torrents, encara que estiguin secs.

No intenteu travessar mai, ni a peu ni amb vehicle, zones amb acumulació d’aigua, inclòs l’entorn urbà, ni ponts on l’aigua estigui prop de la via.

Avui els Bombers de la Generalitat també han reforçat el personal de guàrdia de tots els parcs de bombers funcionaris i s’han obert la majoria de parcs de bombers voluntaris, així com també s’ha ampliat el personal de les sales de control i el nombre de comandaments per poder donar resposta a la simultaneïtat de serveis.

Protecció Civil de la Generalitat manté actiu el dispositiu especial al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, per la resolució d’incidències amb presència dels cossos d’emergències, gestors d’infraestructures i serveis bàsics i contacte amb els Ajuntaments i Consells Comarcals.

Red Eléctrica informa que han recuperat línia d'alta tensió de França on hi havia avaria i ja han pogut recuperar el servei de subministrament elèctric que afectava la demarcació de Girona, on més de 200.000 abonats s’havien quedat sense llum.

A causa del temporal Glòria es manté la suspensió de totes les activitats a l’aire lliure al medi natural a les comarques de les demarcacions de Girona, Barcelona i la Catalunya Central. La restricció es mantindrà vigent mentre existeixi l’activació dels diferents plans d’emergència de forma simultània, o bé fins a nova resolució.

Segons ha informat el Departament d’Educació el temporal ha provocat suspensions o restriccions que afecten a més de cent mill alumnes. I concretament a l’àrea de Girona uns 22.000 alumnes.

Amb l’episodi de pluges de les ultimes 24 hores, el poble de Cassà de la Selva té diversos serveis afectats. 

Les principals afectacions són:

Estan tallats tots els accessos als refugis de les Gavarres i els encreuaments a nivell, els guals i els accessos a les lleres de les rieres a les zones rurals del municipi.

En el nucli urbà hi ha diversos embornals i registres d’alguns carrers que no es poden tancar per l’excés de pressió de l’aigua, com també alguns despreniments i inundació de baixos. Cal senyalar que han caigut alguns arbres, degut al vent, sense ocasionar cap d’any personal.

Des de primeres hores del dia, les línies de telefonia mòbil i fibra òptica pateixen talls que fan difícil la comunicació. 

Els edificis municipals estan oberts, i el CAP i la Residència Geriàtrica funcionen amb normalitat sense cap incident. 

Degut als forts aiguats, els talls intermitents d’electricitat, la suspensió del transport escolar i els múltiples avisos rebuts de Protecció civil han determinat suspendre les classes en els diferents centres escolars  durant tot el dia d’avui dimarts.

Qualsevol novetat o comunicat urgent es farà arribar a través de les xarxes socials de l’Ajuntament: Facebook, Twitter i Instagram. 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H