Reunió de treball entre l'Ajuntament de Cassà de la Selva i personal de protecció civil

2020 02 07 Collaboracio cosos policialsA la reunió de treball que es va celebrar a les instal·lacions del Parc de Bombers de Cassà de la Selva, es va presentar el nou cap de Bombers, el Sr. Francesc Pujades. Hi van assistir l'alcalde del municipi, Robert Mundet; el regidor de Governació, Marià Montsunyer; el cap d'operacions de la regió de Bombers, Ferran Garcia, el tècnic de protecció civil de la província de Girona Albert Perramon  i el sots-inspector de la policia local Alfons Serrano.

Aquesta trobada es fruit de la presentació del Pla d’emergències de Cassà que es va fer el passat dia 28 de gener, amb totes les persones que tenen alguna responsabilitat en aquest Pla (regidors, directors de centres educatius, personal de l’Ajuntament, bombers, ADF, i policia).

La trobada també va servir per concretar i preparar una nova reunió tècnica en matèria de protecció civil, per analitzar els possibles riscos que podem patir i preparar un pla de simulacre d’incendi forestal.

Després de valorar els efectes de la tempesta Glòria a Cassà de la Selva, es creu convenient prendre mesures urgents i controlar la neteja perimetral de les cases en els veïnats i en els refugis de les Gavarres.

Pel que fa a la preparació d’un simulacre d’incendi forestal, serviria per posar a prova els efectius i la resposta de les persones que tenen responsabilitats en el Pla. D’aquesta manera es podran corregir errors i preparar als responsables per què actuïn seguint els criteris que marcaran els diferents cossos de seguretat. Es preveu que serveixi de mostra a seguir i per això es convidarà a representants i efectius de pobles veïns.

El DUPROCIM, actualitzat tot just hi va haver el canvi de govern municipal, és un pla d’emergències municipals que inclou diversos escenaris que poden afectar la seguretat dels ciutadans (neu, vent, pluja, incendis, accidents, etc.)