El perill d’instal·lar piscines en terrasses i balcons

Piscina terrassesAquest dies amb l’arribada de la calor i la situació actual amb el coronavirus, són moltes les famílies que posen piscines en els seus balcons, terrasses i jardins.  En aquest sentit, l’ajuntament de Cassà, vol fer una crida a la responsabilitat a l’hora de posar aquest tipus de piscines a les cases, blocs de pisos i terrasses.  

 

Segons informacions sortides aquests dies, el col·legi d’aparelladors, assenyala que les estructures dels edificis, estan pensades per suportar una sobrecàrrega d’uns 240 quilos per metre quadrat. Aquest pes correspon al mobiliari i a les persones que en fan ús.

Qualsevol piscina portàtil de 60 cms d’alçada pot arribar als 600 quilos per metre quadrat, i a més de 700 quilos amb els usuaris.

Malgrat que a nivell legal, no hi ha cap inconvenient per a la col·locació de piscines inflables o desmuntables, cal estar molt segurs que l’estructura de l’edifici pot suportar aquest pes.

També s’ha de tenir en compte que la col·locació indeguda en llocs no aptes, pot deixar sense efectes les assegurances, havent d’assumir els danys soferts en l’habitatge, i els causats a tercers.

Per últim no hem d’oblidar que cal tenir el compte el cost d’omplir les piscines i el seu manteniment. Encara que siguin piscines inflables o desmuntables, s’han de realitzar tasques de manteniment per tenir sempre l’aigua en bones condicions i evitar altres problemes de salut.