Activació del pla NEUCAT per la previsió de neu a cotes baixes

NeucatLes comarques de Girona, poden acumular gruixos de més de 2 cms per damunt dels 300 metres segons les informacions de la Generalitat de Catalunya d’aquest migdia.

Des de l'Ajuntament de Cassà es recomanaa la ciutadania extremar la precaució davant el temporal de neu, onatge i vent del cap de setmana. Cal seguir els consells de Protecció Civil, evitar desplaçaments innecessaris i seguir les xarxes socials i els mitjans de comunicació en tot moment.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’ALERTA del pla NEUCAT, l’ALERTA del pla INUNCAT per fort onatge i l’ALERTA del pla VENTCAT per la  previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi de nevades, onatge i vent el cap de setmana i que serà més intens demà dissabte.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla especial d'emergències per risc de nevades a Catalunya (NEUCAT) per la previsió de l’SMC i les afectacions que se’n poden derivar. L’episodi de nevades començarà aquesta tarda a les Terres de l’Ebre i s’anirà estenent a tot Catalunya la propera nit i matinada. Demà dissabte al matí es preveu que nevi de manera generalitzada a tot Catalunya i que pugui nevar a qualsevol cota fins a mig matí. Al llarg del dia la cota anirà pujant, tot i que amb una gran variabilitat.

A la zona de la costa la neu donarà pas a les pluges demà al matí. A la resta de Catalunya podran mantenir-se les nevades a cota molt baixa. L’SMC preveu que la major afectació per neu es produeixi a les Terres de l’Ebre, especialment a la zona dels Ports i al voltant, on pot acumular més de 30 cm de neu fins arribar als 50 cm. També s’espera una afectació especial a l’interior d’Osona, Ripollès i la Serralada Transversal, on es podrà superar els 30 cm de neu.

En algun punt del Bages i Anoia el gruix pot arribar als 15 cm i a la resta del territori seran variables. Pel que fa a diumenge, la cota de neu pujarà a 400 metres i la neu es concentrarà sobretot a les Terres de l’Ebre i a la Serralada Transversal, on podran acumular-se 10 cm de gruix a les precipitacions del dia anterior.

 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H