Acte de signatura del conveni entre les tres Policies Locals de Cassà, Caldes de Malavella i Llagostera, pioner a les comarques gironines

2022 04 01 Conveni policies locals Cassà Caldes LlagosteraAvui s’ha celebrat la signatura de l’acord per part dels alcaldes dels tres consistoris, Robert Mundet, alcalde de Cassà de la Selva; Salvador Balliu, alcalde de Caldes de Malavella i Antoni Navarro, alcalde de Llagostera.

A l’acte hi ha assistit també  representants de la policia local dels tres municipis i del cos de Mossos d’Esquadra, el Sr. Jordi Martinoy Camos, director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, el Sr. Albert Bramon, subdelegat del Govern de l'Estat a Girona, així com regidors i regidores dels tres consistoris.

Aquests tres municipis tenen molts trets en comú a més d’una extensió considerable, sumen gairebé 180 km²,  els tres estan situats als extrems de les seves comarques i comparteixen alguns serveis com l’Àrea Bàsica de Salut o l’ensenyament de secundària, on els alumnes de Caldes de Malavella es reparteixen als instituts de Llagostera i Cassà de la Selva.

Les tres poblacions tenen gran part de la població dispersa en veïnats rurals i en urbanitzacions i comparteixen un gran entramat de camins i vies verdes.

És per tot això que el conveni representa una aposta per la millora tant de la capacitat i gestió del servei policial així com l’optimització dels seus recursos.

Un acord que uneix estratègies

L’acord inclou un pla de treball conjunt,  la compra unificada de material per estalviar recursos, així com un pla de formació conjunta i continuada que permetrà enfortir la relació entre el personal de les tres poblacions i compartir els coneixements i experiències.

Es preveu un catàleg de punts estratègics repartits pels tres municipis per fer controls de seguretat i de trànsit, així com un catàleg de situacions de risc o d’emergència que permetrà reforçar les actuacions amb el personal dels altres dos municipis sempre que sigui necessari.

A la pràctica, aquests objectius ja s’estan complint al territori amb diferents actuacions i detencions que s’han practicat posant de manifest la millora de l’efectivitat del cos policial per les sinergies creades entre els tres cossos policials.

El redactat d’aquest conveni que ha posat d’acord als diferents grups polítics dels governs locals dels tres municipis ha estat possible gràcies al treball de les regidories de governació encapçalades per Marià Montsunyer a Cassà de la Selva, Sergi Mir a Caldes de Malavella i Antoni Navarro a Llagostera.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H