Conveni amb GICOR per portar la rehabilitació cardíaca en fase 3 a Cassà

 

2019 09 18 ConveniGicor

L'Ajuntament de Cassà de la Selva i l'Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties de Cor (GICOR) han subscrit un conveni de col•laboració pel qual es crea un projecte de rehabilitació cardíaca en fase 3 a les instal•lacions municipals de la piscina coberta.

Amb aquest conveni l'ajuntament posa a disposició de Gicor la infraestructura per dur a terme aquest projecte de rehabilitació cardíaca en Fase 3.

Actualment la rehabilitació cardíaca en fase 2 es du a terme a L'hospital Santa caterina i tan sols un petit percentatge d'aquests pacients continua en la fase 3.

Amb aquest conveni Gicor, es pretén augmentar l'oferta de places per la Fase 3 i alhora acostar aquesta al domicili dels pacients. L'objectiu és augmentar el percentatge de pacients que accedeixen a la Fase 3, tal com demostren molts estudis fets, els quals constaten i recomanen tots els especialistes en malalties cardíaques, per tal de contribuir a una major qualitat de vida i menor risc de reincidència d'aquests pacients. Per dur a terme el projecte, Gicor compta amb especialistes formats a la unitat de rehabilitació cardíaca de l'hospital de Santa caterina i amb l'assessorament tècnic del coordinador d'aquesta unitat.

Les sessions de rehabilitació cardíaca es realitzaran els dimecres i divendres, de 8 h a 9 h del matí, a les instal•lacions de la piscina coberta municipal, amb el personal propi de l'Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties de Cor (GICOR).

El consistori, en interès de la població cassanenca, dona el suport necessari per engegar aquest projecte, que millorarà significativament la qualitat de vida de les persones afectades que necessiten aquesta fase 3 de la rehabilitació cardíaca. Aquest projecte també és molt interessant per tal d'inculcar hàbits positius i evitar el sedentarisme en una bona part de la població, a més de fomentar i divulgar la prevenció i el control de l'aparell circulatori.

GICOR és una associació sense ànim de lucre, reconeguda amb molts anys d'experiència, i que porta a terme actuacions de suport i prevenció de malalties de l'aparell circulatori. L’Associació fomenta els acords amb institucions per tal d’acostar els seus serveis a malalts coronaris i descongestionar els serveis hospitalaris. Es tracta d’una iniciativa que és pionera arreu d’Europa.