Cassà senyalitza les entrades dels centres escolars docents com a "Entorn sense fum"

L’ajuntament de Cassà de la Selva, a petició de l’equip de l’escola Aldric, ha fet un pas més en la senyalització dels entorns sense fum, en la mateixa línia de la campanya que va iniciar-se el 2015 amb la senyalització de l’entorn de la Llar d’Infants Taps com a “Espai lliure de fum”, i va continuar el 2018 amb la senyalització de la zona esportiva.

 

 • La mesura arribarà a les famílies dels prop de 2000 estudiants de primària i secundària. 
 • Se senyalitzen els entorns dels 4 centres de primària i secundària.

  La campanya s’emmarca en el projecte “Entorn sense Fum. Eduquem entre tots” de l’Agència de Salut Pública.
  Aquest gener s’ha senyalitzat les entrades principals de 4 centres: el CEIP Aldric, el CEIP Puig d’Arques, la Salle i l’Institut.
  Per al desenvolupament de la campanya s’ha comptat amb la col·laboració dels centres, que han difós un comunicat en el que s’explica als pares el motiu de la senyalització i se’n demana la col·laboració.
  D’aquesta manera la mesura arribarà a les famílies dels aproximadament 2000 estudiants que cursen primària i secundària a Cassà, i té per objectiu:
  • Reduir l’exposició al fum del tabac dels infants
  • Reforçar l’acció educativa i preventiva envers l’infant per part dels seus familiars
  • Reduir la visibilitat de la conducta de fumar on hi pot haver presència de població infantil
  Segons declaracions de la regidora de Serveis Socials i Salut, Núria Salvans “En definitiva, s’espera que la mesura contribueixi a sensibilitzar una mica més la societat sobre els riscos del consum del tabac i posi de manifest la necessitat de protegir als més vulnerables de la normalització de conductes que poden ser perjudicials per a la seva salut”.
  L’Ajuntament de Cassà té la intenció de continuar treballant en la promoció de les conductes saludables i en especial en grups vulnerables com la gent gran i els infants.