Presentació pública de la diagnosi de l’estudi de mobilitat de Cassà de la Selva

foto pla mobilitatAquest dimarts al vespre s’ha fet la presentació pública de la diagnosi de l’estudi de mobilitat a Cassà de la Selva, que servirà per elaborar un pla de mobilitat al municipi. S’ha explicat també en què consistirà el procés participatiu que s’engegarà l’any 2019 perquè els ciutadans i les ciutadanes de Cassà puguin debatre sobre com ha de ser la mobilitat del municipi i com garantir la seguretat als vianants i a tots els altres usuaris de la via pública.

 

L’objectiu del pla de mobilitat és que sigui una eina bàsica a l’hora de planificar de manera integrada el transport dins el municipi. El seu caràcter transversal fa que les aportacions del Pla de Mobilitat contribueixin a la millora del medi ambient, de l’entorn urbanístic i el nivell socioeconòmic dels municipis.

En aquest sentit, el pla de mobilitat desenvolupa una de les línies de treball que es van recollir i consensuar al Pla Estratègic de Cassà 2025 que es va aprovar pel Ple de la corporació per unanimitat i que cita com una de les accions a desenvolupar el següent: 

L'objectiu és consolidar i garantir millores pel que fa a la gestió de la mobilitat a Cassà de la Selva, mitjançant el desplegament del Pla de Mobilitat. En línies generals es tracta d’establir prioritats clares pel que fa a l’ocupació i ús de l’espai públic en termes de mobilitat, eliminar barreres arquitectòniques, apostant per la mobilitat sostenible.”

En l’estudi s’ha fet una diagnosi de com és la mobilitat a peu, en vehicle i en bicicleta, en com són els carrers, les voreres i els aparcaments i com s’ha de millorar de cara un futur, posant èmfasi en la seguretat de la circulació tant a peu com en la mobilitat rodada.

PROCÉS PARTICIPATIU

Al llarg del 2019 s’iniciarà un procés participatiu per recollir les propostes i opinió dels ciutadans i ciutadanes amb la finalitat de complementar i enriquir conjuntament amb tots els ciutadans les propostes tècniques que es proposen a partir de la recollida de dades i la diagnosi inicial feta pel pla de mobilitat.

El procés participatiu comptarà amb diverses fases que es desenvoluparan al llarg de tot l’any 2019 per tal d’analitzar separadament els diversos àmbits del pla de mobilitat.


Podeu consultar la diagnosi en aquest enllaç