S’inicia el procés participatiu per decidir com ha de ser la mobilitat a Cassà de la Selva

tallermobilitatAquest dimarts ha tingut lloc, a l’Espai Jove L’Escorxador, el primer taller participatiu de l’estudi de mobilitat de Cassà de la Selva. Es tracta del taller sobre la mobilitat activa (a peu i en bicicleta).

En aquest primer taller, entre els participants s’han analitzat i debatut les propostes tècniques per millorar la mobilitat a peu i en bicicleta. Pel que fa a la mobilitat a peu, s’ha parlat de millores relacionades amb els passos de vianants, les millores relacionades amb les voreres, de la xarxa pacificada i de la xarxa de camins escolars. Per altra banda, pel que fa a la mobilitat en bicicleta els apartats tractats van ser la millora de la xarxa ciclable existent, les mesures de convivència entre bicicletes i vianants i entre vehicles motoritzats o la proposta de nous carrils bici.

El procés participatiu que s’ha engegat i que tindrà lloc aquest 2019, servirà perquè els ciutadans i les ciutadanes de Cassà puguin debatre sobre com ha de ser la mobilitat del municipi i com garantir la seguretat als vianants i a tots els altres usuaris de la via pública.

L’estudi de mobilitat a Cassà de la Selva servirà per elaborar un pla de mobilitat al municipi.

L’objectiu del pla de mobilitat és que sigui una eina bàsica a l’hora de planificar de manera integrada el transport dins el municipi. El seu caràcter transversal fa que les aportacions del Pla de Mobilitat contribueixin a la millora del medi ambient, de l’entorn urbanístic i el nivell socioeconòmic dels municipis.

En aquest sentit, el pla de mobilitat desenvolupa una de les línies de treball que es van recollir i consensuar al Pla Estratègic de Cassà 2025 que es va aprovar pel Ple de la corporació per unanimitat i que cita com una de les accions a desenvolupar el següent: 

L'objectiu és consolidar i garantir millores pel que fa a la gestió de la mobilitat a Cassà de la Selva, mitjançant el desplegament del Pla de Mobilitat. En línies generals es tracta d’establir prioritats clares pel que fa a l’ocupació i ús de l’espai públic en termes de mobilitat, eliminar barreres arquitectòniques, apostant per la mobilitat sostenible.”

En l’estudi s’ha fet una diagnosi de com és la mobilitat a peu, en vehicle i en bicicleta, en com són els carrers, les voreres i els aparcaments i com s’ha de millorar de cara un futur, posant èmfasi en la seguretat de la circulació tant a peu com en la mobilitat rodada.

PROCÉS PARTICIPATIU

Al llarg del 2019 es farà aquest procés participatiu que ha començat aquest dimarts, per recollir les propostes i opinió dels ciutadans i ciutadanes amb la finalitat de complementar i enriquir conjuntament amb tots els ciutadans les propostes tècniques que es proposen a partir de la recollida de dades i la diagnosi inicial feta pel pla de mobilitat.

El procés participatiu comptarà amb diverses fases que es desenvoluparan al llarg de tot l’any 2019 per tal d’analitzar separadament els diversos àmbits del pla de mobilitat.


Podeu consultar la diagnosi en aquest enllaç

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-RDGW10X535');