345 persones prioritzen les 11 propostes que es podran votar als pressupostos participatius

Pressupostos ParticipatiusAquest any, de forma excepcional, es van poder escollir les propostes finalistes en línia (el termini per fer-ho va vèncer el dia 19 de juliol). Les persones participants, un total de 345, van poder escollir les propostes que han arribat a la fase final dels pressupostos participatius d’enguany.

 


Aquest any la selecció s’ha fet sobre les propostes vàlides que van arribar i que es van englobar en 27 opcions diferents. Entre aquestes, els veïns del municipi escolliran el destí dels 60.000 euros dels pressupostos participatius d’aquest 2020.
Actualment els serveis tècnics estan valorant les propostes que han passat a la votació final i que es posarà en marxa el mes d’octubre. En aquesta votació final que durarà 3 setmanes, hi podran participar totes les persones empadronades en el municipi, i que tinguin 16 anys o més.


Pel procés de votació s’habilitarà una plataforma per votar en línia i també és podrà votar omplin les butlletes que es trobaran als punts habituals i més concorreguts del poble (sempre que l’actual crisi sanitària ens ho permeti i seguin tots els controls sanitaris establerts).


La regidora de Comunicació, Carla Matilla, ha valorat molt positivament la participació d’enguany per escollir les propostes finalistes. << A causa de la crisi sanitària ens hem vist obligats a modificar el format habitual del ‘Taller TOP 10’ i fer-lo en línia, aquest sistema ens ha permès tenir una participació impossible en un taller presencial>>


Les propostes guanyadores de l’edició anterior dels pressupostos participatius al tractar-se de millores en els patis de les escoles públiques i mobiliari urbà es durant a terme aquest estiu. Les tres opcions que van guanyar van ser:


Millora dels elements de joc dels patis de les escoles públiques del poble.
Cost aproximat: 22.000€
Millora del Parc de l’Estació
Cost aproximat: 24.000€
Millora del mobiliari de les pistes poliesportives existents a l’aire lliure
Cost aproximat: 15.000€


A partir del mes d’octubre d’aquest any es podran votar les següents propostes amb les quals s’hi destinaran els 60.000 euros dels pressupostos participatius d’enguany.


Pista de futbol i bàsquet a l’aire lliure
Construir una pista de futbol i bàsquet a l’aire lliure a la zona que hi ha al carrer Ventallol, propera al parc de cal·listènia (també s’hi instal·laria una font, bancs i taules de ping pong antivandàliques). La pista també s’il·luminaria.
42.6 % de suports rebuts respecte el total

Construcció d’un pumptrack
Construcció d’un circuït tancat amb diferents traçades, corbes i desnivells per a la utilització de tot tipus de vehicles de rodes no motoritzats (bicicletes, patinets, patins en línia, etc.). Les mides del circuït serien de 12x25m (aprox.) i s’ubicaria a la zona verda entre el carrer Castellfollit i Peralada.
38.8 % de suports rebuts respecte el total

Càmeres de vigilància a les zones de contenidors
Adquisició i instal·lació de càmeres de vigilància en punts estratègics de diferents zones de contenidors per tal d’evitar comportaments incívics i poc respectuosos amb el medi ambient.
36.2 % de suports rebuts respecte el total

Instal·lació de jocs infantils inclusius a diferents parcs del municipi
Adquisició i instal·lació de diversos jocs infantils inclusius, els quals s’instal·larien a diferents parcs del municipi.
34.8 % de suports rebuts respecte el total

Bancs
Renovació dels bancs ja existents més deteriorats del municipi i instal·lació de nous bancs a llocs estratègics.
32.2 % de suports rebuts respecte el total

Millorar la il·luminació dels aparcaments públics
Millora de la il·luminació (per contaminació lumínica) dels aparcaments dels carrers Poeta Machado, Migdia i Marina (antiga fàbrica Oller)
32.2 % de suports rebuts respecte el total

Eliminació de barreres arquitectòniques a la zona del parc de l’estació
Eliminar les barreres arquitectòniques existents per tal que el parc sigui accessible.
38.4 % de suports rebuts respecte el total

Renovació del mobiliari de la biblioteca
Renovació de taules, cadires, butaques, lleixes/prestatgeries i làmpades de la biblioteca. També s’ampliarien els ordinadors.
28.1 % de suports rebuts respecte el total

Millorar els espais recreatius de gossos
Instal·lació de doble porta i fonts d’aigua per ales mascotes als quatre espais recreatius de socialització per a gossos ja existents al poble
26.1 % de suports rebuts respecte el total

Renovació de l’enllumenat de carrer marina
Substituir les làmpades actuals per lluminària LED (més potent i eficient)
25.5 % de suports rebuts respecte el total

Pàdel
Construcció de dues pistes de pàdel municipals. La ubicació exacta la definiran els serveis tècnics de l’ajuntament en funció dels espais municipals disponibles.
25.5 % de suports rebuts respecte el total

 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H